Haberler

Turizm Sezonunun Startı Van'dan Verilecek"

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Murat Zorluoğlu, "Nisan ayı içerisinde Kültür ve Turizm Bakanımız Van'ı ziyaret edecek. Bu sene Türkiye'de turizm sezonu Van'dan start alacak. 2017, huzur ve güven yılı olarak Van'da güzel gelişmelere sahne oldu. Turizm bakımından Van tarihi bir yıl geçirdi ve 500 bin yabancı turist kentimizi ziyaret etti." dedi.

Zorluoğlu, Van'da gerçekleştirilen projeler ve planlanan çalışmaları basın mensuplarıyla paylaştı.

Kentteki bir otelde düzenlenen programda konuşan Zorluoğlu, 2017'de yaptıkları çalışmalar ve 2018'de başlatmayı planladıkları projelere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin özel destek verdiğini anlattı.

Van'da, Cazibe Merkezleri Programı çerçevesinde hayata geçirilen Tekstil Kent Projesi'nin istihdamın arttırılması anlamında hayati önem taşıyan yatırımlardan olduğunu vurgulayan Zorluoğlu, şu anda büyük bölümü kadın olan bin 500 kişiye iş imkanının sağlandığını aktardı.

Geçtiğimiz yıl AK Parti Van milletvekillerinin de desteğiyle aldıkları 7 milyonluk kaynakla Tekstil Kent'in alt yapı eksikliklerini de giderdiklerini anımsatan Zorluoğlu, "Tekstil Kent 2 için başvurduk. Kalkınma Ajansı eliyle yapıyoruz. 2018 yılı itibariyle hedefimiz orada 2 bin 500 kişinin çalışması. 2019 yılı sonunda yeni alanların da hizmete açılmasıyla 4 bin 500 kişi iş bulacak. Hayali rakamlar değil bunlar. Bu nedenle Tekstil Kent projesi kentimiz için çok önemli." diye konuştu.

"Turizm sezonu startı Van'dan verilecek"

Zorluoğlu, turizm konusunda da Van'ın büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Urartu Müzesi yine Van'da önemli yatırımlardan biridir. Tamamlanması gecikmiş bir yatırım olarak görünüyordu. Kültür ve Turizm Bakanlığı buraya gereken önemi verdi ve inşallah kısa sürede tamamlanacak. Nisan ayı içerisinde Kültür ve Turizm Bakanımız Van'ı ziyaret edecek. Bu sene Türkiye'de turizm sezonu Van'dan start alacak. 10 Nisan'da turizm sezonunun startı Van'dan verilecek. 2017, huzur ve güven yılı olarak Van'da güzel gelişmelere sahne oldu. Turizm bakımından Van tarihi bir yıl geçirdi ve 500 bin yabancı turist kentimizi ziyaret etti. Türkiye'de turist sayısının 31-32 milyon olduğunu söylediğimizde 500 binin ne kadar büyük rakam olduğu ortaya çıktı. Bu atılım sonucunda bakanımız da Van'dan turizm sezonuna start vereceklerini bize iletti. Olağan dışı bir şey olmazsa bakanımız Van'da turizm sezonunu ve müze açılışını yapacak. Van'ın turizm potansiyelini Türkiye'nin gündemine getirmiş olacağız."

En çok üzerinde durdukları konuların başında eğitim ve sağlık yatırımlarının geldiğini aktaran Zorluoğlu, 2016'da 164 derslik inşaatı tamamlanırken, 2017'de bin 104 yeni dersliğin yapıldığını, 2020'ye kadar da Van'daki tüm okullarda tam gün eğitime geçmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Sağlık alanında da önemli yatırımların yapıldığına dikkati çeken Zorluoğlu, 2018'de 150 yataklı fizik tedavi, 150 yataklı psikiyatri ve 150 yataklı yüksek güvenlikli psikiyatri hastaneleriyle bu yatırımların devam edeceğini bildirdi.

"Van'da ilk kez bu kadar büyük bir yol hamlesi yapıldı"

Zorluoğlu, büyükşehir belediyesi olarak da bu yıl tarihi hizmetlere imza attıklarını dile getirerek, şu bilgileri verdi:

"Van'da ilk kez bu kadar büyük bir yol hamlesi yapıldı. 2017'de 655 kilometresi BSK sıcak asfalt olmak üzere 967 kilometre asfalt yol yaptık. Bu, Van tarihinde görülmemiş, bir rekordur. 270 milyon lira harcadık. Geçen yıl 450 kilometre yol yapılmış. Biz 2017 yılında bunun iki katını yaptık. Yol yapımına yeni yılda da devam edeceğiz. Van Büyükşehir Belediyesi olarak eğitime destek veriyoruz. Mahalle okullarımızın küçük ve orta düzey onarımını yaptık. 251 okulun onarımını gerçekleştirdik. 8 milyon lira kaynak kullandık. Vatandaşlarımıza, fakirlere ve muhtaçlara nakdi ve ayni yardımlarımız oldu. Yeni yılda da devam edeceğiz. Van genelinde 13 sürekli eğitim merkezi var. 2 bin 300 öğrencimiz buralarda kurs görüyor. Bu kurslarda öğrencilerimiz üniversiteye hazırlanıyor. Bu yıl sadece mezun öğrencilere değil lise 4 öğrencilerini de kursa almayı hedefliyoruz."

"Çevreye büyük önem veriyoruz"

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin 2017'de büyük yatırımlar gerçekleştirdiğini kaydeden Zorluoğlu, Atık Su Arıtma Tesisi Projesi'nin Van için devrim niteliğinde olduğunu aktardı.

Zorluoğlu, uzun zamandır Van'ın gündeminde olan ancak hayata geçirilemeyen projenin ihalesini tamamladıklarını ve önümüzdeki günlerde temelini atacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Van denizi Van'ın geleceği için tartışmasız en önemli projelerden biridir. Uygulamaya aldığımızda Van'daki bütün kanalizasyonu en ileri teknolojiyle arıtacağımız ve denize bir litre suyun bile arıtılmadan gitmeyeceği bir imkana kavuşacağız. Belediye denince 4-5 kalem önemli hizmet vardır. Bizden önce burada belediye hizmeti sunanların söylemi şuydu, 'Çok çevreci, insancıl, çevre ve insan sığlığına kıymet veriyoruz.' Ama hizmetlere baktığımızda bu söylemleri doğrulamıyordu. Van'ın kanalizasyonunun yüzde 80'i arıtılmadan Van denizine gidiyor, çöpleri vahşi depolama biçiminde Özalp yolundaki alana terk ediliyordu. Çok sorunlu bir durum bu. Süratle bunun üzerine gittik. Projemiz bitmek üzere. Katı atık ile ilgili projemiz de önümüzdeki ay ihaleye çıkacak. Mevcut alandan enerji elde edeceğiz. Oranın rehabilitasyonu, üstünün kapatılması, yeşillendirilerek seyir tepesi olması planlanıyor. Sağlıksız alan sağlıklı alan olacak. Yeni bir çöp depolama alanı oluşturulacak. Oradan zaman içinde enerji üretilecek yeni bir alan oluşturacağız."

2016'da büyükşehir belediyesi yatırım bütçesinin toplam bütçenin yüzde 30'una denk geldiğini, şimdi ise bütçenin yüzde 60'ını yatırıma ayırdıklarını sözlerine ekleyen Zorluoğlu, bütün çalışmaları birlik ve beraberlik içinde gerçekleştirdiklerini, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümetin de kendilerine sınırsız destek sunduğunu ifade etti.

Toplantıya katılan AK Parti Van Milletvekilleri Beşir Atalay ile Burhan Kayatürk de yapılan hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getirerek, çalışmaların aynı şekilde devam etmesi için ellerinden gelen desteği sunacaklarını aktardı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Murat Zorluoğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title