Haberler

Kavak'tan kısa kısa

Güncelleme:

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında uygulanan "tam kapanma" süreci, Kavak ilçesinde değerlendirildi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında uygulanan "tam kapanma" süreci, Kavak ilçesinde değerlendirildi.

Kaymakam Ömer Saygılı başkanlığında yapılan toplantıya ilçe Jandarma Komutanı Teğmen Furkan Göktürk ve İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yöntem katıldı.

Tam kapanma sürecinde geride kalan 7 günün değerlendirildiği toplantıda, yapılan denetim ve çalışmalar görüşüldü.

Koronavirüs salgınının etkisiz hale getirilmesi yönünde yaptıkları çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Saygılı, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü personeline teşekkür etti.

Kavak Semt Pazarı cumartesi günü kurulacak

Kavak'ta daha önce perşembe günleri kurulan halk pazarının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle uygulanan "tam kapanma" dolayısıyla cumartesi günü açılacağı bildirildi.

Kaymakam Ömer Saygılı, AA muhabirine, cumartesi günleri kurulacak semt pazarında sadece yaş sebze meyve ile fide satılabileceğini belirterek, "Temizlik ürünleri, giyim, züccaciye, oyuncak, süs eşyası, giyim, çanta gibi ürünlerin satışına izin verilmeyecek. Bu süreç içinde denetimlerimiz devam edecek, giriş çıkışlar, tezgah arasındaki mesafeler, maske, sosyal mesafe gibi tüm önlemler kuracağımız ekipler tarafından denetim altında bulundurulacak." dedi.

Kavak Pazarcılar Derneği Başkanı Erdal Şahin de Kovid-19 salgını ile mücadele tedbirleri kapsamında kapatılan semt pazarının yaş sebze, meyve ve fide satışı bölümlerinin 8 ve 15 Mayıs Cumartesi günlerinde 10.00 - 17.00 saatlerinde açık bulundurulacağını söyledi.

Pazar esnafını telefonla aramayarak bilgilendirdiklerini anlatan Şahin, pazar esnafının ilgili meslek odası tarafından düzenlenen "Mesleki Faaliyet Belgesi" ile "Ticari Araç Görevlendirme Belgesi"ni ibraz etmek ve güzergahla sınırlı kalmak kaydıyla cumartesi günleri sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacağını kaydetti.

Kaymakam Saygılı'dan Kadir Gecesi mesajı

Kavak Kaymakamı Ömer Saygılı, Kadir Gecesi dolayısıyla mesaj yayımladı.

Saygılı, mesajında, Kur'an-ı Kerim'in indirildiği, aynı zamanda hatalar için tövbe kapılarının sonuna kadar açık olduğu mübarek gecenin kalplerin kötülüklerden arınması, gönül dünyalarının aydınlanması, manevi huzurun artması için yüce Allah'ın sunduğu eşsiz fırsatlardan biri olduğuna dikkati çekti.

Kur'an-ı Kerim de bin aydan daha hayırlı olduğu belirtilen Kadir Gecesi'ne ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarına belirten Saygılı, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Artan manevi güzelliklerimizin, sevgi, merhamet ve yardımlaşma duygularımızın çoğaldığı, toplumsal huzurun kuvvetlenerek tüm yaşantımız boyunca devam etmesi en kalbi hedef ve arzumuzdur. Ramazan ayı, Kadir Gecesi ile zirveye ulaşmakta ve bayram sevinci ile taçlanmaktadır. Bu gecede özellikle dünyada ve ülkemizde görülen, birçok vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden virüsün bir an önce bitmesi için de bol bol dua edip, Rabb'imize sığınacağız. İnşallah bu mübarek gecede edilen dualar coğrafyamıza barış, sağlık ve huzur getirir. Tüm İslam aleminin Kadir Gecesi'ni tebrik ediyor, bu mübarek ve anlamlı gecenin, ilçemize, ülkemize ve tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını diliyorum."

???????

Kaynak: AA / Güncel

Antalya Muğla Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title