Haberler

Turizm Haftası Etkinlikleri

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (Türsab) Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök Turizm Alt Yapısı Yeterince Gelişmiş Olmasına Rağmen Karadeniz Bölgesi'nin Türkiye'deki Turizm Pastasından Gereken Payı Alamadığını Söyledi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök turizm alt yapısı yeterince gelişmiş olmasına rağmen Karadeniz Bölgesi'nin Türkiye'deki turizm pastasından gereken payı alamadığını söyledi.

Turizm Haftası dolayısıyla Akçaabat ilçesi Söğütlü beldesindeki Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde bir tören düzenlendi. Törende konuşan Vali Yardımcısı Vural Demirtaş, günümüzde turizmin bir ülkenin gelişme ve kalkınmasında çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Trabzon’un da turizm ile gelişip kalkınmayı hedeflediğini belirten Demirtaş, “Trabzon kendisine bir yol haritası çizmeye çalışmaktadır. Bunun için de Doğu Karadeniz Bölgesi’nin dağları ve yaylaları iyi tanıtılmalıdır. Biz Trabzon Valiliği olarak bu noktada elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Trabzon’da yaşayan gençlere de yabancı dil öğrenmelerini tavsiye eden Demirtaş, “Trabzonlu gençler bütün imkanlarını seferber edip mutlaka yabancı dil öğrenmelidirler. Turizm sektöründe bir de güler yüzlü insanlara ihtiyaç vardır. Asık yüzlü ve yabancı dili olmayan insanlarla turizmde hedeflenen yerlere varılması çok zordur” diye konuştu.

Turizmin sağladığı istihdamla ve ekonomiye olan katkısıyla çok büyük bir sektör olduğunu dile getiren Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök ise turizm alt yapısı yeterince gelişmiş olmasına rağmen Karadeniz Bölgesi'nin Türkiye'deki turizm potansiyelinden gereken payı alamadığını ifade etti. Hedeflerinin turizm pastasından alınan payın yüzde 2-3 seviyelerine getirilmesi olduğunun altını çizen Gürkök şöyle konuştu:

“Ancak biz turizmde aldığımız pay itibarıyla yüzde 1'i bile geçemiyoruz. Dünyada marka olmamız gerekirken hak ettiğimiz yerde değiliz. Bu konuda herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Kamu, özel sektör, yatırımcılar, halk, herkes birlik ve beraberlik içinde olursa turizmi hak ettiği yerlere getirebiliriz. Bizim değerlerimiz sattığımız ürünlerimiz değil doğamızdır. Bunlara sahip çıkmalıyız. Yaylalardaki çarpık yapılaşmanın da önüne geçilmesi gerekir.” Turizm Haftası açılış töreninde daha sonra folklor gösterileri yapıldı, düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

(EK-MU-Y) 15.04.2008 15:19 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title