Haberler

Turizm Haftası Etkinliği

Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, "Bu coğrafyanın maalesef yıllardır boğuştuğu terör, bu güzellikleri ülke insanının istifadesine sunma noktasında sıkıntıya sokuyordu" dedi.

Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, "Bu coğrafyanın maalesef yıllardır boğuştuğu terör, bu güzellikleri ülke insanının istifadesine sunma noktasında sıkıntıya sokuyordu" dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen Turizm Haftası etkinliğinde konuşan Ustaoğlu, adeta cennetten bir köşe olan Türkiye'nin doğal, kültürel ve tarihi değerlerinin dinamik, kültür ve turizm politikalarıyla ortaya çıkarılmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Bin yıl önce silinmez mührü vurulan ve bünyesinde barındırdığı sayısız değerleriyle Türkiye'nin dünyanın göz bebeği olduğunu vurgulayan Ustaoğlu, şöyle konuştu:

"Bacasız sanayi olarak nitelenen turizm sektörü ülkelerin en önemli gelir kaynaklarının başında yer alıyor. Çok ciddi bir turizm potansiyelini bünyemizde barındırıyoruz. Ülkemiz dört bir yanı ile kültür ve medeniyet kokan bir coğrafyaya ev sahipliği yapıyor. Doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine nereye bakarsanız bakın her yerde tarihin binlerce yıllık medeniyetlere ev sahipliği yaptığı bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu medeniyetin izini görmek mümkün. İlimiz de tarihi geçmişi milattan önce 4 bin yıllara dayanan birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır."

Ustaoğlu, 600'den fazla tescilli sivil mimariyi bünyesinde barındıran Bitlis'in bölgenin en kimlikli kadim şehirlerinin başında geldiğini kaydetti.

Bitlis'in Ahlat ilçesinin başlı başına bir tarih olduğunu ifade eden Ustaoğlu, şöyle devam etti:

"Bitlis dünyanın en büyük kalderasını bünyesinde barındırıyor. Dağcıların çekim merkezi olan Süphan Dağı var. En önemlisi Van denizi ile bölgenin en önemli turizm potansiyeline sahip. Bu değerlere sahip çıkmak, insanlara tanıtmak, sınırları aşarak dünyanın farklı ülkelerinden insanların gelip göreceği, gezeceği mekanlar olarak buraları halkın hizmetine açmak çok önemli. Bu coğrafyanın maalesef yıllardır boğuştuğu terör, bu güzellikleri ülke insanının istifadesine sunma noktasında sıkıntıya sokuyordu. İlimizde yaşanan güven ve emniyet iklimiyle bundan sonraki süreçte bu değerlerimizin iyi şekilde tanıtacağız. İnsanların gelip gezip ve göreceği mekanların oluşacağına da inanıyoruz."

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ramazan Gencan da turizmde başarılı olmak için üç temel unsurun bulunması gerektiğini belirterek, "Bir, altyapının güçlü olması gerekiyor. İkincisi kültürel envanterlerinizin kazı çalışması ve restorasyonlar yapılarak turizme açık hale getirilmesi. Üçüncüsü ise ne kadar güzelliğe sahip olursanız olun tanıtım yapılmadan istediğinizi alamıyorsunuz. Ayrıca doğal alanlarınızı da turizme kazandırmanız gerekiyor." dedi.

Şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildiği törende, fotoğraf sergisi açıldı.

Programa, Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, Bitlis Eren Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Demirtaş, kurum amirleri ve öğrenciler de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Turizm Haftası Türkiye Bitlis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title