Haberler

Turizm Haftası

Kırşehir Valisi Çakacak: "Başta flamingolar olmak üzere birçok kuş türüne ev sahipliği yapan Seyfe Gölü Kuş Cenneti ile Hirfanlı ve Çuğun Baraj gölleri gibi önemli doğal güzelliklere sahip olan Kırşehir, şifalı termal kaynakları ile de sağlık turizmine kapı aralamakta, her geçen gün artan tesisleri ile.

Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, başta flamingolar olmak üzere birçok kuş türüne ev sahipliği yapan Seyfe Gölü Kuş Cenneti ile Hirfanlı ve Çuğun Baraj gölleri gibi önemli doğal güzelliklere sahip olan Kırşehir'in şifalı termal kaynakları ile de "termal kent olma" yolunda kararlılıkla ilerlediğini söyledi.

Çakacak, bir otelde düzenlenen Turizm Haftası programında yaptığı konuşmada, bacasız sanayi olarak adlandırılan ve Türkiye'nin önemli ekonomik girdilerinden birini oluşturan turizm faaliyetlerinin, son yıllarda dünyada yaşanan sosyal ve ekonomik gelişmelere bağlı arttığını ifade etti.

Toplumda turizm bilincinin arttırmak, halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak ve iç turizmi canlandırmak amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında Turizm Haftası'nın kutlandığını hatırlatan Çakacak, şöyle konuştu:

"Anadolu'nun İslamlaşmasında ve Türkleşmesinde etkili olan bir çok alperene ev sahipliği yapan Kırşehir, 5 bin yıllık tarihi geçmişiyle adeta bir medeniyetler diyarıdır. Özellikle Selçuklu döneminden kalmış zaviye, türbe, köprü, kervansaray gibi tarihi eserleriyle dikkatleri üzerine çeken ilimiz, Cacabey Gökbilim Medresesi, Mucur, Dulkadirli ve Kepez Yeraltı Şehirleri'ni de bünyesinde barındırmaktadır. Başta flamingolar olmak üzere birçok kuş türüne ev sahipliği yapan Seyfe Gölü Kuş Cenneti ile Hirfanlı ve Çuğun Baraj gölleri gibi önemli doğal güzelliklere sahip olan Kırşehir, şifalı termal kaynakları ile sağlık turizmine kapı aralamakta, her geçen gün artan tesisleri ile de termal kent olma yolunda kararlılıkla ilerlemektedir."

Kaman Kalehöyük'te 1986 yılında Japon Hükümeti tarafından başlatılan kazı çalışmaları sonucunda çıkarılan tarihi eserlerin Kaman Kelehöyük Arkeoloji Müzesi'nde sergilendiğini belirten Çakacak, "Ayrıca burada Japonlar tarafından oluşturulmuş Japon Bahçesi ve Arkeoloji Enstitüsü mevcuttur. Geçtiğimiz yıl içerisinde Kapadokya'nın giriş kapısı konumundaki Kırşehir'e daha çok Japon turist çekebilmek amacıyla Valilik ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) arasında protokol imzalanmış, ayrıca dünyanın en kapsamlı turizm organizasyonlarından biri olan JATA Fuarı'nda da ilimiz tanıtım imkanı bulmuştur" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Seyfe Gölü Ekoloji Derneği Başkanı ve fotoğraf sanatçısı Ömer Çetiner'in resimlerinin yer aldığı "Seyfe Gölü" sergisi ziyaret edildi.

Turizm Haftası konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildiği programa, Kırşehir Garnizon Komutanı Vekili Yarbay Muzaffer Canbal, Belediye Başkan Vekili Veli Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şahin, Kırşehir Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Adnan İçöz, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. - Kırşehir

Kaynak: AA / Yerel

Özdemir Çakacak Kırşehir Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title