Haberler

Turizm Haftası

Muğla Valisi Esengül Civelek, Turizm Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Muğla Valisi Esengül Civelek, Turizm Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Civelek, turizmin önemi konusunda toplumda farkındalık yaratmak, turizm bilincini geliştirmek, doğal, tarihi ve kültürel varlıkları koruma kullanma dengesi içinde turizme kazandırmak, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine daha etkin katılımını sağlamak amacıyla her yıl çeşitli etkinliklerle 15-22 Nisan tarihleri arasındaki haftanın Turizm Haftası olarak kutlandığını ifade etti.

Ülkenin en önemli turizm destinasyonlarından biri olan Muğla'da turizmin 4 mevsime yayılması için çalışma yürütüldüğünü aktaran Civelek, şunları kaydetti:

"Ülkemizde turizmin çeşitlendirilmesi, geliştirilmesi büyük önem arz etmektedir. Bu doğrultuda, Muğla'daki kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları olmak üzere tüm paydaşlar iş birliği, güç birliği ile çalışmalarını sürdürmektedir. Turizmin istenilen seviyeye ulaşması için nitelikli iş gücü istihdamı ve kaliteli hizmetin sunulmasında sektör temsilcileri başta olmak üzere sektörü destekleyen herkese önemli sorumluluk düşmektedir. Ülkelerin ekonomik kalkınmasında önemli bir görev üstlenen bacasız sanayi olarak adlandırılan turizm sektörünün gelişmesi sadece ilimizin değil bölgemiz ve ülke ekonomimizin daha ileri seviyelere taşınmasına, kişi başına düşen milli gelirin artmasına dolayısıyla da refah düzeyinin yükselmesine büyük katkı sağlamaktadır."

Kaynak: AA / Güncel

Esengül Civelek Turizm Haftası Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title