Haberler

Turistler, kısıtlamada paraşütle Pamukkale'nin üzerinde uçtu

Güncelleme:

DENİZLİ'de, koronavirüs salgınına yönelik hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olan yabancı turistler beyaz travertenlerin üstünde yamaç paraşütüyle uçarak şehri kuş bakışı izledi.

DENİZLİ'de, koronavirüs salgınına yönelik hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olan yabancı turistler beyaz travertenlerin üstünde yamaç paraşütüyle uçarak şehri kuş bakışı izledi.

UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Pamukkale'de travertenler, sokağa çıkma yasağı nedeniyle az sayıdaki yabancı turiste kaldı. Dinamit Tepesi'nden yamaç paraşütü pilotuyla birlikte tandem atlayış yapan Portekizli ve Romanyalı turistler, yaklaşık 400 metre yüksekten Pamukkale'yi izledi.

'TÜRKLER SALGIN NEDENİYLE GEZEMİYOR'

Portekiz'den Pamukkale'ye gelen Anna Portada, paraşüte binmenin ayrı bir keyif olduğunu belirterek, "Birçok ülke görmeme rağmen Türkiye'de bulunmaktan memnuniyet duyuyorum. Kapadokya ve Pamukkale'yi gördüm, çok güzel yerler. Kapadokya'da ata bindim. Pamukkale'de ise paraşütle uçmak ayrı bir keyifti. Biz, Türkiye'nin güzelliklerini görebiliyoruz ama Türkler, salgın nedeniyle kısıtlamadan dolayı gezemiyor. Onlar için üzgünüm" dedi.

Rumen turist Podar Radu ise sokağa çıkma yasağı nedeniyle Pamukkale'nin boş olduğunu ifade ederek, "Bir ülkede turistin olması o ülke ekonomisi için iyidir. Türkiye, çok güzel bir ülke. Türk insanı, kısıtlama nedeniyle çıkamıyor. Sokaklarda kimse yok, restoranlar kapalı, oturup yemek yiyemiyoruz. Ama önlemler nedeniyle kapalı, alınan kararlara saygı duyuyoruz" dedi.

'YEMEK SORUNU YAŞANIYOR'

Paraşüt pilotu Gökhan Ekbiç de turizmci belgesi olduğu için sokağa çıkabildiğini hatırlatarak "Pamukkale'ye gezmeye gelen yabancı turistleri, paraşütle uçuruyoruz. Onlar da imkanlardan faydalanmak istiyor. Kendi vatandaşımız salgın nedeniyle sokağa çıkamıyor ama turistler gezebiliyor. Turistler sokakların ve Pamukkale'nin boş olmasından dolayı rahatça geziyorlar. Bundan da oldukça memnunlar. Ancak restoranlar kapalı olduğu için yemek sorunu yaşıyorlar" diye konuştu.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sokağa Çıkma Yasağı Pamukkale Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title