Haberler

Turhal'da İşsizlik Sorununu Sanayileşme Çözecek

Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, İlçede İşsizlikten Tek Kurtuluş Yolunun Organize Sanayi Bölgesi'nde(osb) Sanayi Kuruluşlarının Çoğalması ile Olacağını Söyledi.

Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, ilçede işsizlikten tek kurtuluş yolunun Organize Sanayi Bölgesi'nde(OSB) sanayi kuruluşlarının çoğalması ile olacağını söyledi.

Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, OSB'de faaliyete başlayan ve inşaatı devam eden firmaları ziyaret ederek bilgi aldı. Ziyaret esnasında sanayicilere altyapı ihalesini yapıldığı müjdesini veren Gözen, OSB'de sanayileşmenin hızla devam ettiğini kaydetti. Turhal'da işsizliğin tek kurtuluş yolu OSB'de sanayi kuruluşlarının çoğalması ile olacağını ifade eden Başkan Gözen, "İşte bunun en güzel örneklerini görüyoruz. Fabrikalar tek tek yapılıyor hatta faaliyete bile geçenler var. Bizleri mutlu eden bir gelişme de Turhal OSB'nin yol, kanalizasyon, elektrik ve su gibi alt yapı probleminin çözülmesi idi. Biz belediye olarak sanayicimize her türlü destek vereceğimizi ve bununla da mükellef olduğumuz söylüyoruz. Yollarını yaptık, elektrik hattını çektirdik. Fakat şimdi ise kalıcı yolları, elektriği ve içme suyunu çözecek olan ihaleyi alan müteahhit firma hazır olduklarını ve en kısa sürede bu işe başlayacaklarını söylediler" dedi.

OSB'de inşaatların bir bir yükseldiğini ifade eden Başkan Gözen, "Yine kısa zaman içerisinde tekstil ile ilgili fabrikalar da kurulacak. Bu yıl içerisinde hayli bir inşaat göreceğiz. Ben inanıyorum ki önümüzdeki 3 yıl içerisinde Turhal OSB'de boş arsa kalmayacak. Çok kısa zamanda da ikinci sanayi bölgemizi hazırlarız. Bununla ilgili olarak Turhal Ticaret ve Sanayi Odamız 2. OSB için müracaatlarını ve hazırlıklarını yaptılar. Bizim ve Turhal'ın tek kurtuluşunun sanayileşme olduğunun bilincindeyim. Biz bunu kendimize hedef olarak belirledik" diye konuştu.

(Nİ-SA) 20.06.2008 17:33 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title