Haberler

Turhal Belediyesinin Hazırladığı Projeler Tanıtıldı

Turhal Belediyesi tarafından AB hibe programı kapsamında hazırlanan "Kadın Girişimciliğini Geliştirme" ile "Sanayi Sektörüne Kaynakçı Yetiştirme Merkezi" projelerinin tanıtımı yapıldı.

Turhal Belediyesi tarafından AB hibe programı kapsamında hazırlanan "Kadın Girişimciliğini Geliştirme" ile "Sanayi Sektörüne Kaynakçı Yetiştirme Merkezi" projelerinin tanıtımı yapıldı.

Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, 141 bin 332 avro bütçeli "Kadın Girişimciliğini Geliştirme" Projesi kapsamında Cumhuriyet Mahallesi'ndeki bir binada açılan kursun tanıtımı dolayısıyla düzenlenen toplantıda, kadınların iş hayatında aktif olmadıklarını dile getirdi.

Göreve geldiği 2014 yılında dezavantanjlı gruplara yönelik projeler hazırlamaya başladıklarını bildiren Bekler, "Sosyal hayatı canlandırmak istiyorsak, kadın girişimciliğini desteklememiz gerekiyordu. Biz de bu proje ile başlangıç yaptık. Daha önce herhangi bir ekonomik ve ticari girişimde bulunmamış 30 kadın kurslara katılabilecek." dedi.

Bekler, daha sonra 300 bin 653 avro bütçesi bulunan "Sanayi Sektörüne Kaynakçı Yetiştirme Merkezi" Projesi kapsamında belediyenin Makine İkmal Müdürlüğünde oluşturulan atölyenin açılışını yaptı.

Kursta meslek sahibi olmayan 16 ila 35 yaş arası 150 kursiyere kaynak eğitimi verileceğini anlatan Bekler, "Avrupa Birliğinden atölyeyi kurabilmek için 270 bin avro hibe aldık. Bu standartlarda bir atölye bölgemizde yok. Kursiyerlerimiz kurs gördükleri her gün için 8 avro ücret alıyor. Yaklaşık bir yıl sonra kursları bitirdiklerinde sertifikalarını alınca iş imkanı bulabilecekler." diye konuştu.

Proje merkezlerinin açılışına Turhal Kaymakamı Ahmet Süheyl Üçer, AK Parti Turhal İlçe Başkanı Abdullah Ay, Turhal Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ömer Çenesiz, İlçe Özel İdare Müdürü Nazif Yılmaz ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title