Haberler

Turgutlu Belediyesinden O Görüntülere Tepki

Turgutlu Belediyesi, ‘köpeğe kötü muamele edildiği iddiası’ ile sosyal medya üzerinden paylaşıma açılan video görüntüsüne dair açıklama yaptı.

Turgutlu Belediyesi, 'köpeğe kötü muamele edildiği iddiası' ile sosyal medya üzerinden paylaşıma açılan video görüntüsüne dair açıklama yaptı. Açıklamada gerçeklerin tutanakla sabit ve iddiaların asılsız olduğu vurgulanırken, Belediye Başkanı Sayın Turgay Şirin'in şahsı ve Turgutlu Belediyesi'ni hedef alan söylemlerin tamamen 'asılsız' olduğu altı çizildi.

Turgutlu Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklama şu şekildedir: "Turgutlu Belediyesi olarak sosyal medya üzerinden paylaşılan videoda 'köpeğe kötü muamele edildiği iddiası' üzerine bir açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur. Söz konusu olay, 20 Nisan 2017 tarihinde gerçekleşmiş olup; Turgutlu Belediyesi vatandaşlardan gelen ihbarı değerlendirmiş, ekipler 20 Nisan 2017 Çarşamba günü saat 18.30 civarında Yiğitler Mahallesi Hatboyu Sokak üzerinde bir köpeğin bir bayana saldırdığı haberi üzerine olay yerine gitmiştir. Köpek bakımevi çalışanı ve Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışanı söz konusu olay yerinde bulunan dişi sarı renkli köpeği ekip aracına koyarak bakımevinde karantina altına almıştır. Karantina altına alınarak kısırlaştırılan ve sağlığına kavuşan köpek, iddia edilen sahibine de ulaşılamadığı için yönetmelik gereği alındığı yere geri salınmıştır. Bahsi geçen görüntülerde iddia edildiği gibi köpeğe herhangi bir zorlama yapılmamıştır. Kaldı ki kamuoyuna yanlış şekilde aksettirildiğinin aksine tutanakta da yer alan açıklamalar doğrultusunda Turgutlu Belediyesi aracının köpeğe çarpması söz konusu değildir. Hayvanseverlerin de bildiği üzere saldırgan olan bir köpeği yakalamak için iğne ile uyutma ya da boynuna aparat geçirerek yakalama usulü uygulanır. Turgutlu Belediyesi olarak iğne ile uyutma tercih edilmediği için köpeğin başka birine saldırmasını ya da ısırmasını önlemek, köpeği kontrol altına almak için demir yakalama aparatı kullanılmıştır. Saldırgan ve hırçın olan köpek bu esnada aparatı ısırmak suretiyle kendisine zarar vermiş, dişini kırdığı için ağzı kanamıştır. Konu net bir şekilde tutanakla sabitken, söz konusu olayda bir vatandaşa saldırı gündeme getirilmemiş, belediyenin görevini yapma zorunluluğu göz ardı edilmiş, olay belediye çalışanlarına yönelik saldırı niteliğine dönüşmüş, sosyal medyanın hızı ve gücü kullanılarak Belediye Başkanımız Sayın Turgay Şirin'in şahsı ve kurumsal olarak Turgutlu Belediyesi'ni karalama noktasına getirilmiştir. Turgutlu kamuoyunun yakından takip ettiği üzere Turgutlu Belediyesi, ilçemizde bulunan hayvanseverlerle birlikte hayvanların korunmasına dair pek çok önemli çalışma yürütmekte, yürütmeye de devam etmektedir. Dün olduğu gibi bugün de yarında hayvanların çok daha sağlıklı ortamda yaşaması adına imkanlarını seferber edecektir. Bu doğrultuda hayvanseverlerin asılsız iddialara itibar etmemesi kamuoyuna önemle ve saygıyla duyurulur." - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Turgutlu Belediyesi Turgay Şirin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title