Haberler

Turgutlu 3'üncü Yörük Şenliği'ne Hazırlanıyor

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirilecek olan Yörükler Şenliği, düzenlenen basın açıklamasıyla kamuoyuna duyuruldu. Kaymakam Uğur Turan, Belediye Başkanı Turgay Şirin ve Turgutlu Yörükleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mestan Avşar tarafından gerçekleştirilen basın açıklamasında Turgutlu'dan hareketle, Ege Bölgesi ve tüm Türkiye şenliğe davet edildi.

Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen basın açıklamasına Kaymakam Uğur Turan, Belediye Başkanı Turgay Şirin ve Turgutlu Yörükleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mestan Avşar, dernek yönetim kurulu üyeleri, mahalle muhtarları ve basın mensupları katıldı. İlk olarak dernek yönetim kurulu üyesi Selçuk Akıncı tarafından şenliğin program akışına yönelik bilgi verildi. 2 Ekim Pazar günü saat 12.00'de Koza Parkı'ndan başlayacak Göç Kervanı (kortej yürüyüşü) ile güzergah üzerinden Irlamaz Vadisi'ne ulaşılacağını belirten Akıncı, Irlamaz'da okçuluk gösterisi, keşkek ve topalak ikramlarının yapılacağını, yerel sanatçıların konserler vereceğini söyledi. Akıncı'nın ardından söz alan dernek başkanı Mestan Avşar da şenliğe destek veren herkese teşekkür ederek, "En büyük destekçilerimiz olan Sayın Kaymakamamız ve Sayın Belediye Başkanımız ile birlikte mahalle muhtarlarımız aracılığıyla halkımıza ulaşmak istedik. Talebimiz tüm mahalle sakinlerini şenliğimize davet etmenizdir. Bizler sizleri ve ailelerinizi görmekten gurur duyacağız. Yeni kurulan Aksakallılar Meclisi'nde yer alan bir ağabeyiniz olarak, ülkemizdeki tüm Yörük derneklerini ve kuruluşlarını ilçemize davet ettik. Allah'ın izniyle 81 ilden misafirlerimiz olacak. Biz de Turgutlu olarak onlara misafirperverliğimizi göstermek isteriz. Başta Kaymakamımız Uğur Turan ve Belediye Başkanımız olmak üzere siz değerli muhtarlarımız ve halkımız ile misafirlerimizi karşılayacağız. Şenliğimiz şimdiden hayırlı olsun. Allah yolumuzu açık etsin" dedi.

"Zaman birlik ve beraberliğimizi gösterme zamanı"

Basın açıklamasında söz alan Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin de birlik ve beraberlik mesajı verdiği konuşmasında, "Bildiğiniz üzere ilkini Yörükler Şenliği'nin ilkini 2014 yılında, ikincisini 2015 yılında gerçekleştirmiştik. Önümüzdeki hafta sonu yapacak olduğumuz Yörükler Şenliği'nde ise farklı bir konsept ile halkımız ve şehir dışından gelecek olan konuklarımızı karşılayacağız. O anlamda öncelikle her yıl üzerine katarak, daha çok katılım sağlayarak yol aldığımız bu kültür aksının hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemiz zor günler geçiriyor. Her zaman söylediğimiz gibi bu zor dönemleri birlikteliğimizle aşacağız. En çok ihtiyaç duyduğumuz beraberliğimizi, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Yörükler Şenliği'nde sağlayacağız. Önemli bir fırsat olduğunu düşündüğüm Yörükler Şenliği'nde tüm hemşeri derneklerimizin katılımlarını özellikle rica ediyorum. Karadenizliler Derneği'nden Iğdırlılar Derneği'ne Bosna Hersekliler Derneği'ne kadar tüm hemşeri derneklerimizin de desteklerini bekliyorum. Kültürler arası zenginliğimizi birlikteliğimizle harmanlayarak Manisa'ya ve ülkemize önemli mesajlar vermek en büyük arzumdur. Çünkü bizler, Orta Asya Bozkırları'ndaki kıl çadırından bir sel gibi çıkıp tıpkı seyyahlar gibi Anadolu'ya, Ortadoğu'ya Balkanlara ve dünyanın en ücra köşelerine yürümüş bir neslin evlatlarıyız. Turgutlu Belediyesi olarak hemşeri derneklerimizle her zaman el ele gönül gönüleyiz. Bu ve benzeri etkinlikler hem ilçemizin tanıtımına katkı sağlarken, köklü Türk Tarihi'nin geleceğe aktaracağımız miraslarından biri olan Yörük kültürünü yakından tanıma fırsatı sağlıyor. O açıdan geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi inşallah bu yıl da atalarımızın binlerce yıllık yaşam kültürüyle oluşturduğu zengin Yörük mirasını gelecek nesillere aktaracağız. Yörüklerin lezzetlerini tadarak, halk oyunlarıyla moral bulacak, yöresel sanatçıların birbirinden güzel türkülerini dinleme fırsatı bulacağız. Amacımız geleneksel hale getirdiğimiz şenliğimizi Ege Bölgesi'nden hareketle tüm Türkiye'de tanınabilir hale getirmek, uluslararası statüye kavuşturup Türkiye'nin dört bir yanından Yörükleri burada ağırlamak. Buna gönülden inanıyorum. Son olarak şunu ifade etmek isterim, Türk Milleti'ni oluşturan yelpaze içerisinde Yörükler; birbirlerine olan bağlılıkları, vatanseverlikleri ve cesaretleriyle tanınır. Yörüğün sofrasında bereket, çadırında hasret, sözlerinde samimiyet vardır. Bu bereketin ve samimiyetin kaybolmamasını, Yörük kültürünün tüm Türkiye'de yaşatılarak örnek teşkil etmesini temenni ediyor, tüm hemşerilerimizi, Manisa'nın 17 ilçesinden, Ege Bölgesi'nden tüm Türkiye'den vatandaşlarımızı 3'üncü Yörükler Şenliği'ne davet ediyorum. Şimdiden emeği geçecek olan tüm ekibe kolaylıklar diliyorum. İnşallah yoğun bir kalabalıkla ilçemizce bir şenlik atmosferi oluşturacağız. Bu anlamda tüm halkımızı 2 Ekim Pazar günü gerçekleştirecek olduğumuz 3. Yörükler Şenliği'ne tüm halkımız davetlidir" dedi.

"Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayalım"

Kaymakam Uğur Turan ise yaptığı konuşmada Turgutlu'daki beraberlik atmosferinin 3'üncü Yörük Şenliği ile perçinleneceğini ifade ederek, katılımlarından dolayı tüm mahalle muhtarlarına ve basın mensuplarına teşekkür etti, "Yörükler Dernek kurulumuz, Sayın Belediye Başkanımız ve değerli muhtarlarımız ile bir araya gelmekten mutluluk duyuyorum. Sizler milletin ta kendisisiniz. Demokratik bir şekilde seçilmiş, halkın içinden ve samimi kişilersiniz. ve şunu da biliyorum ki tüm Turgutlu'muzun kalbi, gönlü bizimle. Başarı birlik ve beraberlikten geçer. Bir ve beraberlik içinde olursak başarıyı birlikte yakalayacağız Allah'ın izniyle. Misafirlerimizi hep beraber içtenlik ve samimiyetimiz karşılayıp onlara Turgutlu'muzu tanıtıp şenliğimizi gerçekleştirelim. Allah yolumuzu açık etsin. Allah razı olsun arkadaşlar" diye konuştu. Konuşmaların ardından toplu fotoğraf çekimi ile basın toplantısı sona erdi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Uğur Turan Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title