Haberler

Turgutlu // 2 // 112 Yaşındaki Yaşayan Tarih

Hanife Memiş, Dört Padişah, 11 Cumhurbaşkanı ve 28 Başbakan Gördü.

Hanife Memiş, dört padişah, 11 cumhurbaşkanı ve 28 başbakan gördü.

MANİSA'nın Turgutlu İlçesi Huzurevi'nde yaşayan 112 yaşındaki Hanife Memiş, dört padişah, 11 cumhurbaşkanı ve 28 başbakan gördü.

Nüfus kayıtlarına göre 1 Temmuz 1898'te Erzincan'da dünyaya gelen Hanife Memiş 112 yaşında. Memiş'in iki evliliğinde biri kızı iki çocuğu var. Ancak, çocuklarıyla yıllardır görüşmüyor. İşitme, yürüme bozukluğu ve gözünde katarakt rahatsızlıkları olan Memiş, bir ay önce yolda ayağı takılıp düşünce yaralandı. Çevredekiler tarafından kaldırıldığı Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesi'ndeki tedavisin ardından hiçbir yakınına ulaşılamayan yaşlı kadın, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Turgutlu Huzurevi'ne yerleştirildi. Huzurevinde kendisine iyi bakıldığını belirten Memiş, oğlu Tekin'i tekrar görebilmeyi çok istediğin belirterek, ''Ancak, Allah'tan tek istediğim biran önce toprağa kavuşmak. İstediğim bir avuç toprak, o da olmuyor'' dedi.

Hafızası çok kuvvetli olan Hanife Nine, padişahlardan Sultan 5. Murad, Sultan 2. Abdülhamid, Sultan Mehmet Reşat ve Sultan Mehmet Vahidettin ile Atatürk'ten günümüze 11 cumhurbaşkanı ve 28 başbakanı gördüğünü anlattı. Hanife Nine, 20'li yaşlardayken Erzurum'da Atatürk'ün yaptığı bir konuşmaya canlı tanıklık da yaptığını aktardı. Yaşlı kadın, Ermeniler tarafından köylerinin basılıp, zulümde bulunulması, gördüğü savaş ve kıtlık dönemlerinden de söz etti.

Turgutlu Huzurevi Müdürü Mehmet Atalay, 112 yaşında, tarihe tanıklık etmiş bir yaşlıyı ağırladıkları için duyduğu mutluluğu ifade ederek, ''Hanife nine ile sohbet etmek çok hoş. Yaşamına sığdırdığı anıları uzun uzun anlatıyor. Canlı bir ansiklopedi gibi. Umarım ömrü daha da uzun olur. Kendisinin bir oğlu olduğunu söylüyor. Biz de oğlu ile kendisini kavuşturmak için çalışıyoruz'' dedi.

TY (AÖ)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Çorlu tren Kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title