Haberler

Turgut Özal Tıp Merkezi'nde 500. Kök Hücre Nakli

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde hizmet veren Kök Hücre Nakli Merkezi'hde 500. erişkin kök hücre nakli gerçekleştirildi.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Kök Hücre Nakli Merkezi'nde yaptığı açıklamada, kök hücre naklinde ülkede iyi bir konumda olduklarını söyledi.

Merkezin 2010 yılında kurulduğunu belirten Kızılay, bugün 500. kemik iliği nakli yapıldığını, bunun büyük bir başarı olduğunu söyledi.

Kızılay, şunları kaydetti:

"Merkezimizin 500. nakil ile ülkemizdeki üniversite hastaneleri arasında birinci sıraya oturduğunu söyleyebilirim. Kesin rakamları ve birinciliğimiz 2019 yılının ocak ayında tekrar söyleyebiliriz. Ancak şu an itibarıyla nakilde birinciyiz. Nakiller hastanemiz ve ülkemiz için önemli. Türkiye'nin farklı illerinden bize kök hücre nakli için hasta geliyor. 500. kök hücre nakli yapılan hastamız Kıbrıs Gazisi Celallettin Budancır. Kendisi Bingöl'den geldi."

Prof. Dr. Kızılay, açılacak onkoloji hastanesinde büyük bir kök hücre nakli merkezi kuracaklarını burada kemik iliği nakli bölümünün büyüyeceğini aktardı.

Kök hücre nakillerinde ülkede ilk sırada yer almayı hedeflediklerini söyleyen Kızılay, mevcutta hizmet veren merkezin de tüm kök hücre nakillerini yaptığını sözlerine ekledi.

Kök Hücre Nakli Merkezi Hematoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İrfan Koku da bölümde yaklaşık 20 yıldır sağlık hizmeti verdiklerini anlatarak, "Bölümümüzde her türlü kan hastalığının tanı ve tedavisi başarılı şekilde yapılmakta. Ekip olarak, başarılı işler yapmak için birlik içinde çalışıyoruz. " diye konuştu.

"TÜRKÖK'te 14 tam uyumlu donör bulduk"

Kök Hücre Nakli Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Mehmet Ali Erkurt da TÜRKÖK'ün mevcut kök hücre bağışçı sayısının 440 bin civarında olduğunu ifade etti.

TÜRKÖK'ten yurt dışına da kök hücre gönderildiğini belirten Erkurt, şunları söyledi:

"Kardeşten donör bulamadığımız bir hastamız için TÜRKÖK'e başvurduk ve TÜRKÖK'te 14 tam uyumlu donör bulduk. Bunu ilk kez açıklıyoruz. TÜRKÖK artık bu seviyede. Hastaya bir değil 14 donör bulma seviyesine geldik, bu çok önemli. Artık kan kanseri, lenf kanseri ve benzer hastalar kemik iliği nakli ile sağlığına kavuşacak anlamına geliyor. Herkesin kemik iliği nakli bağışçısı olması gerekiyor. 3 tüp kan verilerek kemik iliği bağış sistemine kaydediliyor. "

Kök hücre nakli yapılan 64 yaşındaki Kıbrıs Gazisi Celallettin Budancır, lenfoma hastası olduğunu 3 yıl önce öğrendiğini söyledi.

Turgut Özal Tıp Merkezi'nde daha önce tedavi gördüğünü dile getiren Budancır, "Kemik iliği nakli yapıldı, Allah izin verirse hastalıktan kurtulacağım." dedi.

Kaynak: AA / Sağlık

Turgut Özal Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title