Haberler

Türetken, 'Türk Teknolojosi Ama Nasıl?' Kitabını Tyb Erzurum Şubesi'nde Tanıttı

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Erzurum Şubesi 2017-2018 dönemi faaliyetlerine başladı.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Erzurum Şubesi 2017-2018 dönemi faaliyetlerine başladı. Dernek binasında dönemin ilk programına Prof.Dr.Bahattin Türetken konuk oldu.

TYB Erzurum Şube Başkanı M.Hanefi İspirli'nin yaptığı takdim konuşmasının ardından bir süre önce yayımlanan ve takdim yazısı "Nobel Ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar tarafından kaleme alınan 'Türk Teknolojosi Ama Nasıl?' kitabı ile ilgili bilgiler aktaran Türetken dinleyicilere tecrübelerini aktardı.

Erzurum'da bulunan kitap dostları, STK temsilcileri ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği tanıtım-imza faaliyetinde Prof.Dr.Bahattin Türetken şunları dile getirdi: "Son yıllarda teknolojide baş döndürücü gelişmeler, ülkelerin var olma kaygısını ve kendi teknolojilerini üretme arzularını tetiklemiştir.

Bir Japon teknolojisi, bir Kore teknolojisi, bu durumun önümüzdeki en somut örnekleridir. Bir Türk teknolojisi kavramı/etiketi niçin var olmasın, kabul görmesin, geleceğe damga vurmasın? Bu kitapta işte bu problemi tartışacağız.

Çağımızın manzarasına göz attığımızda, kendi teknolojisini geliştirmeyen milletlerin dünya üzerinde söz sahibi olamadıklarını, refah ve gelişmişlik seviyelerinin gerilediğini, gelecek kaygısı taşıdıklarını ve geleceklerini teminat altına almak adına stratejik planlarında bir arayışta olduklarını açıkça müşahede etmekteyiz. Türk devrimi her alanda gerçekleşse ve bir tek alanda eksik kalsa, kendi teknolojisini üretemese, ona tamamlanmış gözüyle bakamayız.

İlk bölümde Türk Teknolojisine tarihsel bakışı ilgili referanslardan vereceğiz.

İkinci bölümde halihazırdaki durumumuzdan detaylar irdelenecek.

Üçüncü bölümde 2023 vizyonumuzdan örnekler ele alınacak. Dördüncü bölümde Türk Teknolojisinin geleceği ve BTYK toplantılarında alınan kararları ayrıntılı olarak verip, bu toplantılardaki Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşma metinlerinden kesitlerle teknoloji oluşumunda liderin rolünü tartışacağız.

Son bölümde ise "Mucid-i Ala" adlandırdığımız bir örnekle durumu berrak bir halde sunmaya çalışacağız. Madde madde önerilerde bulunacağız."

Konuşmasının sonunda TYB ve Erzurum Şubesi'ne de teşekkür eden Türetken'e günün hatırası olarak kitap takdim eden Başkan İspirli ve Başkan Yardımcısı Yusuf Kotan derneğin faaliyetleri hakkında da katılımcılara bilgi verdi.

Prof.Dr.Bahattin Türetken katılımcılara kitabını imzalaması ile program sona erdi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title