Haberler

Türbanlı Öğrencilere Alternatif Eğitim

Avrupa Üniversiteleri Bilimsel Araştırma ve Transfer Merkezi, Türk öğrencilere Romanya ve Moldavya'daki üniversitelerde açık öğretim sistemiyle eğitim olanağı sunuyor.

Merkezin kurucularından Psikolog Prof. Dr. Klaus Peter Feller, kendi kültürünü, geleneklerini koruyup, güvenli bir yerde kalmak isteyen öğrencilere Avrupa'da eğitim imkanı sunduklarını söyleyerek, “Türbanlı öğrenciler Türkiye'de de Almanya'da da üniversitelere gidemiyor. Biz alternatif eğitim sağlamak istiyoruz” dedi.

Prof. Dr. Klaus Peter Feller, Antalya Gazeteciler Cemiyeti toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında, Bologna süreci tarafından hazırlanan ve onaylanan açık öğretim ve uzaktan öğretim olanaklarını öğrencilere sunduklarını bildirdi. Romanya ve Moldavya'da bulunan üniversitelerde türban konusunda sıkıntı yaşanmadığını belirten Prof. Dr. Feller, “Kendi kültürünü, geleneklerini koruyup, güvenli bir yerde çocuklarının kalmalarını isteyen veliler, bizim önceliğimiz” dedi.

LİSEYİ BİTİRİP PARASI OLANLARA AÇIK

Prof. Dr. Klaus Peter Feller, liseyi bitiren tüm öğrencilerin üniversiteye kaydının yapılabileceğini belirterek, öğrencilerin tıp bölümü dışındaki bölümlerin eğitimini internet aracılığıyla evinden takip edeceğini kaydetti. Prof. Dr. Feller, 6 ayda bir Türkiye'deki hocaların öğrencilerle biraraya gelip sınav yapacağını söylerken, bazı derslerin yüz yüze verileceğini anlattı. Prof. Dr. Feller, sözkonusu üniversitelerden alınacak diplomaların Avrupa Birliği ülkeleri ve Bologna sürecine katılan ülkelerde geçerli olacağını söyledi.

Yıllık 5-6 bin euro'ya malolacak masrafların öğrenci tarafından karşılanacağını belirten Prof. Dr. Klaus Peter Feller, tıp, uluslararası ilişkiler, turizm alanlarında öğrencilere eğitim imkanı sunulduğunu kaydetti. Prof. Dr. Feller, üniversite kurmadıklarını, var olan üniversitelerle işbirliği yaparak aracılık hizmeti verdiklerini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title