Haberler

Türban Konusundaki Anayasa Değişiklik Teklifi Yarın Genel Kurul'da Görüşülecek

Üniversitelerde Türban Yasağının Kaldırılması Amacıyla Hazırlanan Anayasa Değişiklik Teklifinin 1. Tur Görüşmeleri TBMM Genel Kurulu'nda Yarın Yapılacak.

Üniversitelerde türban yasağının kaldırılması amacıyla hazırlanan Anayasa değişiklik teklifinin 1. tur görüşmeleri TBMM Genel Kurulu'nda yarın yapılacak.

Anayasa'nın 10. ve 42. maddesinde değişiklik yapılmasını öngören kanun teklifi, Cuma günü TBMM Anayasa Komisyonu'nda kabul edilmişti. Teklifin TBMM Genel Kurulu'ndaki birinci tur görüşmeleri yarın gerçekleştirilecek. Genel Kurul'da önce teklifin tümü üzerinde görüşmeler yapılacak. Tümü üzerindeki görüşmelerde siyasi parti grupları ve hükümet adına yapılan konuşmalar 20 dakika ile kişisel konuşmalar ise 10 dakika ile sınırlanacak. Tümü üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından maddelere geçilmesi

için gizli oylama yapılacak. Kanun teklifinin 3 maddesi ayrı ayrı görüşülecek.

Teklifin ikinci tur görüşmeleri ise 9 Şubat Cumartesi günü yapılacak. İkinci tur görüşmelerde yalnızca maddeler üzerinde verilmiş değişiklik önergeleri ele alınabilecek ve maddeler oylanacak. Milletvekili sayısının beşte üç çoğunluğu olan 330 kişinin gizli oyuyla mümkün olabilecek. Birinci tur görüşmelerde maddelerin kabulü için en az 330 kabul oyu gerekiyor. İkinci tur görüşmelerde ise teklifin kabulü için en az 367 kabul oyu aranacak.

(ZÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title