Haberler

Türban Ekibi Çalışmalara Devam Ediyor

Türban Paketinin TBMM Başkanlığına Sunulmasına Rağmen Çalışmalarına Devam Eden AKP ve MHP'li Kurmaylar Yaklaşık 1.5 Saat Görüştü.

AKP ve MHP'li kurmaylar, Anayasa ve YÖK Yasası'nda değişiklik öngören Türban Paketi ilgili çalışmalara devam ediyor.

Meclis'te biraraya gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, AKP Grup Başkanvekili Sadullah Ergin ile MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal yaklaşık 1.5 saat görüştüler.

Görüşmede öncelikli olarak Anayasa değişikliği teklifinin TBMM Genel Kurul takvimi ele alındı. Paketteki Anayasa değişikliği teklifi Cuma günü Anayasa Komisyonu'nda görüşülecek. Ancak, YÖK Kanunu'nun ek 17. maddesi ile ilgili teklif ise Meclis Başkanlığında bekliyor. Teklifin Milli Eğitim Komisyonu'nda mı yoksa Anayasa Komisyonu'nda mı görüşüleceği henüz netleşmedi. Bu konuda takdirin Meclis Başkanlığı'nda olmasına rağmen usul hatası yapılmaması için kurmaylar da konuyu araştırıyor.

Edinilen bilgilere göre; AKP ve MHP'li kurmaylar, Anayasa'nın 10 ve 42. maddesiyle ilgili değişiklik teklifinde yeralan ifadeleri yeniden gözden geçiriyor. Gerek komisyon gerekse Genel Kurul çalışmalarında, teklifin yasalaşması halinde yaşanacak hukuki süreçte sıkıntı yaşanmaması için yoğun çaba sarfediliyor. Gelen her türlü eleştiri tüm aykırılığına karşın titizlikle gözden geçiriliyor.

ALMANYA GEZİSİ SIKINTISI

Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 7-10 Şubat tarihleri arasında Almanya programı nedeniyle Meclis'te Anayasa değişikliği teklifi görüşmelerine katılamayacağı belirtildi. Ancak, Başbakan Erdoğan'ın, TBMM Genel Kurulu'nda Anayasa değişikliği teklifinin ilk ve ikinci tur görüşmelerine katılmak istediği, Erdoğan'ın talimatı çerçevesinde takviminin değişebileceği öne sürülüyor. (ANKA)

(BK/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title