Haberler

Turan'dan Özür Dilediler

ABD İstanbul Başkonsolosluğu, Daha Önce Geri Çevrilen Oscar Adayı 'Dondurmam Gaymak'ın Oyuncusu Turan Özdemir'den Özür Diledi ve Vize Verdi.

ABD İSTANBUL BAŞKONSOLOSLUĞU, DAHA ÖNCE GERİ ÇEVRİLEN OSCAR ADAYI 'DONDURMAM GAYMAK'IN OYUNCUSU TURAN ÖZDEMİR'DEN ÖZÜR DİLEDİ VE VİZE VERDİ.

Türkiye'nin Oscar aday adayı "Dondurmam Gaymak"ın başrol oyuncusu Turan Özdemir, vize için ABD konsolosluğuna başvurmuş ama reddedilmişti. Bunun üzerine filmin yönetmeni Yüksel Aksu, ABD'yi protesto edip, "Amerika, oyuncumuza hiçbir gerekçe göstermeden vize vermiyorsa ben de gitmem. Gidip gitmemem Amerika'nın umurunda mı, değil mi, bilemem. Zaten bunun derdinde de değilim. Amerika'ya gitmem, filmimizin ruhuna, felsefesine ters düşer" diyerek tepki göstermişti. İki gün önce Turan Özdemir'i arayan ABD Başkonsolosluğu, bir yanlışlık yapıldığını söyleyerek,sanatçıdan özür diledi. Ardından Başkonsolosluğa çağrılan Özdemir'e ABD'ye giriş vizesi verildi. Vizeyi alan Turan Özdemir, ilk uçakla Los Angeles'a gitti. Özdemir'in yanında kendisine vize verilmediği için Amerika'yı protesto eden Yüksel Aksu da yer aldı.

LOBİ FAALİYETLERİ BAŞLADI

Özdemir ve Aksu'nun ABD'ye gitmesi üzerine, lobi faaliyetleri yeniden başladı. Örneğin, Türkiye'nin Los Angeles Başkonsolosluğu'ndaki davet, yeniden organize edildi. "Yabancı film" Oscar'ına aday beş yapım, 23 Ocak'ta belirlenecek.

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title