Haberler

Tür Eğitim Vakfı'nın 40. Kuruluş Yıldönümü

Türk Eğitim Vakfı Denizli Şubesi Başkanı Nail Kalemci ve Vakıf Yönetim Kurulu Üyeleri Türk Eğitim Vakfı'nın Kuruluşunun 40. Yıldönümü Dolayısıyla Denizli Valisi Hasan Canpolat'ı Makamında Ziyaret Etti.

Türk Eğitim Vakfı Denizli Şubesi Başkanı Nail Kalemci ve vakıf yönetim kurulu üyeleri Türk Eğitim Vakfı'nın kuruluşunun 40. yıldönümü dolayısıyla Denizli Valisi Hasan Canpolat'ı makamında ziyaret etti.

Vakıf Başkanı Nail Kalemci, Vakıfın çalışmaları ve yapısı hakkında Vali Hasan Canpolat'a bilgi verdi. Eğitim alanında önemli çalışmalar yaptıklarını ve Türk eğitim sisteminin gelişmesi için bir çok çalışmaya imza attıklarını belirten kalemci, "Vakfımız rahmetli işadamı Vehbi Koç'un başkanlığında 205 kişinin bir araya gelmesiyle kurulmuştur. Vakfımızın kurucuları o günkü milli eğitim sistemimizin darboğazda olmasını dikkate alarak bir araya gelip milli eğitime katkı sağlamak için bu tip bir çalışmayı gerçekleştirmişlerdir. Geçen bu kırk yıl içerisinde 150 bini aşkın burs verdik. Burslarımızı yurt içinde teknik liselerde okuyan öğrencilerimize ve üniversitede okuyan öğrencilerimize, yurt dışında da master ve doktora yapmak isteyen üniversite mezunlarımıza veriyoruz. Amacımız imkanı olmayan başarılı öğrencilerimizi destekleyerek eğitim sistemimize katkı sağlamak. Bu konudaki çabalarımızı sürdürüyoruz ve sürdürmeye de devam edeceğiz" dedi. Denizli Valisi Hasan Canpolat ise, Türk Eğitim Vakfı'nın şimdiye kadar Türk Milli Eğitimine yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ederek vakıf üyelerine çalışmalarında başarılar diledi.

(SK-SÇ-Y)

03.04.2007 17:33 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title