Haberler

Tüpraş Yönetim Kurulu'nun 2013 Yılı Karının Dağıtımına İlişkin Teklifi Görüşüldü

TÜPRAŞ'ın 2013 yılına ait Olağan Genel Kurul Toplantısı sonuçlarına göre, şirket yönetim kurulunun 2013 yılı karının dağıtımına ilişkin teklifi görüşüldü.

TÜPRAŞ'ın 2013 yılına ait Olağan Genel Kurul Toplantısı sonuçlarına göre, şirket yönetim kurulunun 2013 yılı karının dağıtımına ilişkin teklifi görüşüldü. SPK Mevzuatına uygun olarak hesaplanan kardan; 396 milyon 163 bin 174 TL brüt nakit temettü dağıtılmasına ve temettü dağıtım tarihi başlangıcının 2 Nisan 2014 Çarşamba günü olarak belirlenmesi kabul edildi.

Türkiye Petrol Rafinerileri Anonim Şirketi'nin (TÜPRAŞ) Kamu Aydınlanma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamaya göre, TÜPRAŞ 2013 yılına ait Olağan Genel Kurul Toplantısı dün saat 15.00'de Güney Mahallesi Petrol Caddesinde Tüpraş Genel Müdürlüğü Körfez Kocaeli adresinde gerçekleştirildi. Toplantıda şu kararlar alındı:

-"Şirket 2013 yılı faaliyet raporu kabul edildi.

-Şirket'in Bağımsız Denetimden geçmiş, Konsolide 2013 yılı Finansal Tabloları kabul edildi.

-Yönetim Kurulu üyeleri, Şirketin 2013 yılı hesap ve faaliyetlerinden dolayı ayrı ayrı ibra edildiler.

-2013 yılı ve izleyen yıllara ilişkin olarak Kar Dağıtım Politikası okunarak kabul edildi.

-Şirket yönetim kurulunun 2013 yılı karının dağıtımına ilişkin teklifi görüşüldü. Sermeye Piyasası Kurulu (SPK) Mevzuatına uygun olarak hesaplanan kar'dan; 396 milyon 163 bin 174 TL brüt nakit temettü dağıtılmasına ve temettü dağıtım tarihi başlangıcının 2 Nisan 2014 Çarşamba günü olarak belirlenmesi kabul edildi.

-Yönetim Kurulu üye sayısı 5 bağımsız üye ile birlikte toplam 15 üye olarak belirlenerek Yönetim Kurulu üyeliklerine Mehmet Ömer Koç, Mustafa Rahmi Koç, Mustafa Vehbi Koç, Semahat Sevim Arsel, Yıldırım Ali Koç, Osman Turgay Durak, Temel Kamil Atay, Erol Memioğlu, Bülent Bulgurlu, Yavuz Erkut ve Bağımsız Yönetim Kurulu üyeliklerine Kutsan Çelebican, Gökçe Bayındır, Osman Mete Altan, Ahmet Turul ve Özelleştirme İdaresi Temsilcisi Ahmet Aksu'nun 2014 yılı hesaplarının görüşüleceği Olağan Genel Kurul'a kadar görev yapmak üzere seçilmelerine karar verildi.

-"YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİN ÜCRETLERİ BELİRLENDİ"-

-Yönetim Kurulu Üyeleri ile Üst Düzey Yöneticilere ilişkin Ücret Politikası kabul edildi.

-Yönetim Kurulu Üyelerinin ücretleri belirlendi.

-Güney Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Anonim Şirketi'nin 2014 yılı hesap dönemindeki Finansal Raporların denetlenmesi ile bu kanunlardaki ilgili düzenlemeler kapsamında diğer faaliyetleri yürütmek üzere Bağımsız Denetleme Kuruluşu olarak seçilmesine karar verildi.

-Şirketin 2013 yılında 10 milyon 47 bin 4 TL'lik bağış ve yardımda bulunduğu hakkında Genel Kurul'a bilgi verildi. 2014 yılı içerisinde yapılacak bağışların üst sınırının 16 milyon TL olması teklifi kabul edildi.

-Yönetim hakimiyetini elinde bulunduran pay sahiplerine, Yönetim Kurulu Üyelerine, üst düzey yöneticilere ve bunların eş ve ikinci dereceye kadar kan ve sıhrî yakınlarına; TTK'ya göre izin verilmesine karar verildi."

Alınan kararlar arasında ticari unvana, faaliyet konusuna, şirket merkezine ilişkin ana sözleşme hususu olmadı. Toplantıda kar payı dağıtım konusu da görüşüldü. Nakit kar payının ödeme şeklinin peşin olarak verilmesi kararlaştırıldı."

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Mustafa Vehbi Koç Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title