Haberler

Tüpraş'ta Emniyet ve Çevre Haftası

Tüpraş'ta Çevre Haftası, 2-6 Haziran 2008 Tarihleri Arasında Tüm Rafinerilerinde Yapılan Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı.

Tüpraş'ta Çevre Haftası, 2-6 Haziran 2008 tarihleri arasında tüm rafinerilerinde yapılan çeşitli etkinliklerle kutlandı.

İzmit Rafinerisi kafeteryasında düzenlenen Emniyet ve Çevre Haftası yemeğinde, hafta boyunca düzenlenen aiş ve slogan yarışmalarında başarılı olan üniteler ve personele ödülleri verildi. Tüpraş Genel Müdürü Yavuz Erkut, Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın ile Tüpraş ve Petrol İş'in üst düzey yöneticilerinin katıldığı Emniyet ve Çevre Haftası kutlaması İzmit Rafinerisi Çevre Mühendisi Ömer Çağlar'ın 5 Haziran tarihinin Dünya Çevre Günü olarak kabul edilmesi ve İzmit Rafinerisi'nin SEÇ (Sağlık Emniyet Çevre) politikası ve uygulamalarına ilişkin bilgi vermesiyle başladı.

İzmit Rafineri Müdürü Uğur Turhan'ın İzmit Rafinerisi'nde emniyet ve çevre konularındaki yeni uygulamalar ve bu uygulamaların sonuçlara yansımasına ilişikin istatistiksel bilgiler vermesinin ardından personele hitab eden Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, "Dünya üzerinde yaşayan insanlar da dahil bütün canlıların neslinin devamı alınacak çevresel tedbirlere bağlı hale gelmiştir. Ya bu dünyayı katledeceğiz ya da alacağımız önlemlerle dünyayı yaşanabilir durumda tutacağız. Bilimadamları bunları yıllardır öngörmekte ve uyarmaktaydı. Ancak insanlar ancak gördüğü ve duyduğu şeylere inanmaktadır. Son yıllarda meydana gelen iklim değişiklikleri ve doğal felaketler insanların durumu daha iyi anlamasını sağladı. Çevre konusu bir bilim dalı olmuştur ve bizlerin yaşam biçimi olmalıdır. Aksi halde dünyanın geleceği tehlikededir. Tüpraş çevre konusunda hassas bir kuruluştur. Burada çalışanlar da bu konularda bilinçli ve eğitimlidir. Bu tecrübeler ve kendine has kurallar kuşaktan kuşağa aktarılmaktadır. Türkiye'de geçen yıl 85 bin iş kazası ve 1700 ölüm gerçekleşmiş. Dünyada her 3 saniyede bir işçi iş kazasında ölüyor. Bir çok iş yeri kayıt dışı çalışmaktadır. Kayıt dışı olan bir yerde iş güvenliği tedbirlerinin alınması beklenemez. Bu tedbirlerin en iyi alındığı yerlere bakıldığında örgütlü olunan yerler olduğu görülür. Sendikamız da bu konuda çok hassastır. Tüpraş'ta çevreye, insana ve çalışana önem veren anlayışın devam edeceğine inanıyorum" dedi.

Mustafa Öztaşkın'dan sonra personele hitab eden Genel Müdür Yavuz Erkut ise "Bizim birinci önceliğimiz sağlık, emniyet ve çevredir ve her zaman böyle kalacaktır. Bu konuda hedefimiz uluslar arası standartlarda örnek olmaktır. 2007 yılında kaza sıklık oranı hedefimiz 4.75'ti. 2012 yılı hedefimizi ise 2,5 olarak tespit ettik. Bu beş yıllık hedef bir çok gelişmiş şirkette 20 yıllık zamanlarda ulaşılabilen hedeflerdir. 2012 yılında bize iş yapan müteahhit elemanları dahil olmak kaydıyla bu hedeflere ulaşmayı umuyoruz. Bunun için 2009 yıldan itibaren "SEÇ" performansları uygun firmalar ihalelere davet edilecektir. 2007 yılında tüm zamanların karlılık ve satış rekorlarını kırdık. Üstelik piyasanın daralmasına rağmen bunu başardık. Körfez Petrokimya sahasında başladığımız 1.6-2.0 milyar dolarlık yatırımımızı 2012 yılında devreye alacağız. Bütün rafinerilerimizde emisyon izinleri alınmış durumdadır. 2005 yılından beri tamamen serbest piyasa koşullarında çalışıyoruz. Karlılık neredeyse piyasa o tarafa gidiyor. Son 10 yılda Akdeniz rafineri marjları ile Tüpraş rafineri marjları paralel seyretmekteydi. 2007 yılında ise Tüpraş yaklaşık 2 dolar artıya geçti. Bu farkı 5-6 dolarlara çıkartmayı hedefliyoruz. Bunları önce insan sağlığını ve çevreyi koruyarak sizlerin katkılarıyla gerçekleştireceğiz" dedi.

(GA-MŞ) 05.06.2008 16:50 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title