Haberler

Tüpraş, Rafineriler Arasında Demiryolu Taşımacılığına Başladı

Tüpraş, 22. 5 Milyon YTL Yatırımla Rafineriler Arasında Demiryolu Taşımacılığına Başladı. Kırıkkale Rafinerisi'nde İhtiyaç Fazlası 732 Ton Kurşunsuz Benzini Taşıyan Tüpraş'a Ait 17 Vagon, Tcdd'ye Ait Lokomotifle İzmit Rafinerisi'ne Getirildi.

TÜPRAŞ, 22. 5 milyon YTL yatırımla rafineriler arasında demiryolu taşımacılığına başladı. Kırıkkale Rafinerisi'nde ihtiyaç fazlası 732 ton kurşunsuz benzini taşıyan TÜPRAŞ'a ait 17 vagon, TCDD'ye ait lokomotifle İzmit Rafinerisi'ne getirildi.

TÜPRAŞ'tan yapılan açıklamada, rafinerilerin verimliliğin artırılması, üretimin güvenli biçimde sürekliliğinin sağlanması, ürün ve üretim kayıplarının en aza indirilmesi için planlanan yeni iş hedefleri doğrultusunda uygulamanın başlatıldığı bildirildi. Demiryolu taşımacılığıyla ilk etapta, üretim ve talep dengesine göre TÜPRAŞ'ın İzmit, Kırıkkale ve Batman rafinerileri arasında yılda yaklaşık 2 milyon ton ürünün taşınması planlanırken, rafinerilerde üretilen ürünler arz fazlası olan bölgeden talep olan

bölgeye demiryoluyla taşınarak verimliliğin artırılmasının sağlanacağı kaydedildi. TCDD'nin TÜPRAŞ'a ait 151 adet sarnıçlı vagonla taşımacılık yapmasına ilişkin izni vermesinin ardından satın alınan 41 adet vagon için EPDK ve TCDD'den akaryakıt taşımacılığı kapsamında gerekli izinler alındı. Demiryoluyla akaryakıt taşımacılığının yapılabilmesi için İzmit Rafinerisi'nde 14 milyon 390 bin YTL, Kırıkkale Rafinerisi'nde 5 milyon 696 bin YTL, Batman Rafinerisi'nde ise 396 bin YTL olmak üzere vagon dolum,

boşaltım tesislerinin revizyonu için toplam 20 milyon 482 bin 781 YTL ve yeni vagon alımları çerçevesinde ise 1 milyon 864 bin 800 YTL yatırım gerçekleştirildi.

Yaklaşık 2 yıldır süren çalışmalar sonucunda ilk kargo 30 Ocak'ta Kırıkkale'den İzmit'e gönderildi. Kırıkkale Rafinerisi'nde ihtiyaç fazlası 732 ton kurşunsuz benzin Kırıkkale Yahşihan Tren İstasyonu'ndan Kocaeli'nin Körfez Tren İstasyonu'na önceki gün ulaştı. TÜPRAŞ Genel Müdürü Yavuz Erkut ve diğer yöneticiler tarafından karşılanan katar, İzmit Rafinerisi vagon dolum ve boşaltım tesislerine getirilerek, ürün piyasaya sunulmak üzere rafineri tanklarına aktarıldı. İlk katarın İzmit Rafinerisi Vagon Dolum

Boşaltım Tesisleri'ne ulaşması sebebiyle düzenlenen seremoniye katılan Genel Müdür Erkut, "Rafineriler ve bölgeler arası ürün ve talep dengesizliklerini gidermek, rafineriler arasındaki sinerjiyi geliştirmek amacıyla başlattığımız bu uygulama atıl kapasitenin kullanılmasını sağlarken, ülke ekonomisine ilave katma değer oluşturulmasına imkan verecektir" dedi.

(GA-CC-CC-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title