Haberler

Tüp Bebek Tedavi Yöntemleri Anlatıldı

Kırklareli iline bağlı Lüleburgaz Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri kapsamında Aşkiye-Neşet Çal Sahnesi’nde Tüp Bebek Tedavi Yöntemleri anlatıldı.

Kırklareli iline bağlı Lüleburgaz Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri kapsamında Aşkiye-Neşet Çal Sahnesi'nde Tüp Bebek Tedavi Yöntemleri anlatıldı.

İstanbul'daki özel bir hastanenin Tüp Bebek Merkezi Direktörü Op. Dr. Fatih Öğüç katılımcılara Tüp Bebek Tedavisi hakkında önemli bilgiler aktardı. Op. Dr. Fatih Öğüç 100 çiftten 20 çiftin çocuk sahibi olmada zorluklar yaşadığını belirterek, "Bu çiftlerin aslında yaşadığı sadece organik sorunlar değil. Artık sosyo-ekonomik olarak yaşantımız, akademik veya ekonomik nedenler bizi geç evliliklere itiyor. Bu yüzden yumurta rezervlerimiz kadınlarda azalıyor. Erkeklerde sigara ve alkol tüketimi, radyasyona maruz kalma gibi sebeplerle sağlıklı olmayan üreme hücrelerine sahip oluyorlar. Bu da sadece bizde değil tüm dünyada çocuk sahibi olma zorluğu yaratıyor. İşte tüp bebek bu sorunların çözümünde bir yol. İnsanlar artık yıllarca beklemek zorunda kalmıyor. İnsanların evlendikten sonra ya da çocuk sahibi olmak istedikten sonra belli bir zaman dilimleri var. O zaman dilimlerini en uygun şekilde kullanma biçimi de tüp bebek tedavisi" dedi.

"AMAÇ GEBELİK DEĞİL"

Op. Dr. Fatih Öğüç konuşmasının devamında Tüp Bebek Tedavisi'nde başarıyı arttıran faktörleri şöyle açıkladı:

"Tüp bebekte başarı şansımızı arttırmak içi neler yapmalıyız ki sağlıklı nesiller elde edelim? Bizim için amaç sadece gebelik değil. Amacımız eve giden sağlıklı çocuk ve sağlıklı anne. Bunun için kaliteli embriyoya ihtiyacımız var. Embriyo, sperm ve yumurtanın bir araya geldikten sonra oluşan ilk canlı hücremizdir. Bu kaliteli embriyonun biyolojik, genetik ve metbolik özelliğe sahip olması gerekiyor. Kaliteli embriyoyu seçerken bu 3 parametreyi seçmeliyiz. Sadece kaliteli embriyo yetmiyor. Uygun rahim iç dokusu ve buna uygun bağışıklık ve metabolik sisteme sahip bir anne de önemli. Tüm bunları sağlamalıyız ki sağlıklı bir gebelik elde edelim."

"EMBRİYO SEÇİMİ VE 5. GÜN ÇOK ÖNEMLİ"

Embriyoyu seçerken çok dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen Op. Dr. Öğüç, "Bizim amacımız 5. güne giden embriyoları vermek. Hatta 6.güne giden embriyoları veriyoruz. Bunun nedeni, embriyo fizyolojik yaşamda rahim içine 5.günde ulaşıyor. Yani embriyonun rahim içine en uygun yerleşme dönemi 5.gün. Eğer tek bir embriyo veriyorsak ve 35 yaşın altındaysak başarı şansımız yüzde 55 iken, 3.günde verdiğimizde başarı şansımız yüzde 37'ye kadar iniyor" diyerek sözlerini noktaladı.

Op. Dr. Fatih Öğüç'ün söyleşisinin ardından kura çekildi. Kurada çıkan bir çifte ücretsiz tüp bebek tedavisi hediye edildi. - KIRKLARELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Lüleburgaz Kırklareli Bebek Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title