Haberler

Tunus'tan İtalya'ya Yasa Dışı Göç

Tunus'tan yasa dışı yollarla İtalya'ya geçen göçmenlerinin sayısının son üç ayda 5 bine ulaştığı belirtildi.

Tunus'tan yasa dışı yollarla İtalya'ya geçen göçmenlerinin sayısının son üç ayda 5 bine ulaştığı belirtildi.

"Tunus Ekonomik ve Sosyal Haklar Forumu" adlı sivil toplum kuruluşunun başkanı Mesud Ramazani, başkentte düzenlediği basın toplantısında, "Temmuz, ağustos ve eylül aylarında Tunus'tan 5 bin kadar yasa dışı göçmenin, Akdeniz'i geçerek İtalya kıyılarına ulaştığını tahmin ediyoruz." dedi.

Ülkedeki ekonomik durumun giderek kötüleşmesi ve gençlerin Tunus'ta gelecek umutlarını yitirmesi nedeniyle düzensiz göçte artış olduğunu aktaran Ramazani, "2011 yılından bu yana Akdeniz'deki tehlikeli yolculukta kaybolan 500 gencin akıbetine ilişkin yetkililer henüz bir sonuca ulaşamadı." diye konuştu.

Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki Arap Uyanışı'nın fitilini ateşleyen Tunus'ta devrim, ekonomik beklentileri karşılamayınca Akdeniz üzerinden düzensiz göçlerde artış oldu.

Tunus sahil güvenliğinin verilerine göre, eylül ayında Avrupa sahillerine ulaşmaya çalışan Tunuslu ve Afrikalı 550 göçmen yakalandı. Buna göre, geçen yılın aynı ayına oranla yasa dışı göçte 3 kat artış görüldüğü kaydedildi.

Tunus'un Göçten Sorumlu Dışişleri Bakanlığı Devlet Sekreteri Rıdvan Ayara, yerel basına yaptığı açıklamada, 2011 yılından bu yana 22 bin Tunuslu gencin Akdeniz'i aşarak İtalya kıyılarına ulaştığını, 504 kişinin ise halen kayıp statüsünde olduğunu bildirmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Akdeniz İtalya Tunus Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title