Haberler

Tunus'ta Hükümet İstifa Edecek

Güncelleme:

Tunus Başbakanı Ali el-Urayyid, ulusal diyalogun sağlanması için sunulan çözüm planı gereği hükümetin 3 hafta içinde istifa edeceğini söyledi.

Tunus Başbakanı Ali el-Urayyid, ulusal diyalogun sağlanması için sunulan çözüm planı gereği hükümetin 3 hafta içinde istifa edeceğini açıkladı.

Urayyid, diyalog görüşmeleri öncesinde yaptığı konuşmasında, yüksek seçim kurulunun kurulması, seçim zamanının belirlenmesi ve anayasanın hazırlanması aşamalarına geçilmesi şartıyla 3 hafta içinde hükümetin istifa edeceği sözünü verdi.

Tunus 'ta Genel İşçi Sendikası (UGTT) liderliğinde, Tunus Sanayi Ticaret ve El Sanatları Birliği, Tunuslu Avukatlar Ulusal Birliği ve Tunus İnsan Haklarını Koruma Birliğinden oluşan 4'lü grup, Tunuslu muhalif Muhammed el-Brahmi'nin öldürülmesinden sonra 17 Eylül'de, ülkede yaşanan siyasi krize çözüm bulunması için girişim başlatmıştı.

Grubun uzun süren görüşmelerden sonra açıkladığı ve 21 partinin kabul ettiği çözüm planında, mevcut hükümetin yerini alacak teknokrat bir hükümetin kurulması öngörülüyordu. - Tunus

Kaynak: AA / Güncel

Tunus Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title