Haberler

Tunus'ta Binlerce Öğretmen Gösteri Düzenledi

Tunus'ta binlerce öğretmen, Eğitim Bakanı Naci Cellul'un eğitim politikasını protesto etti.

Tunus'ta binlerce öğretmen, Eğitim Bakanı Naci Cellul'un eğitim politikasını protesto etti.

Kasba'daki Eğitim Bakanlığı binası önünde bir araya gelen yaklaşık 6 bin öğretmen, eğitim politikasında düzenlemeler yapılması ve eğitim bakanının istifasını talep eden pankartlar taşıdı.

Meharis Ortaöğretim Eğitim Sendikası Üyesi Fettah Hevaşiyye, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Cellul'un "gelişigüzel" kararlarının eğitim sektörüne zarar verdiğini ifade ederek, eğitim sektöründeki ötekileştirme siyasetini protesto etmek için bir araya geldiklerini kaydetti.

Hevaşiyye, eğitim sektörünün iyileştirilmesi ve sosyal ihtiyaçlara kulak verilmesini istediklerini aktardı.

Ortaöğretim öğretmeni Necib bin Musa ise Milli Eğitim Bakanlığının iyileştirme çağrılarını önemsemediğini dile getirdi.

Gösteri sırasında çevrede yoğun güvenlik önlemleri alındı.

İlk ve ortaöğretim eğitim sendikaları birkaç gün önce yaptıkları açıklamalarda, öğretmenlerin maddi ve manevi haklarını savunmak için Milli Eğitim Bakanlığı binası önünde düzenlenecek gösteriye katılım çağrısında bulunmuştu.

Mili Eğitim Bakanı Cellul'un mayıs 2015'te açıkladığı eğitim programının öğretmenler tarafından tepkiyle karşılandığı belirtiliyor. Söz konusu programda, tatil günlerinin değiştirilmesi, eğitim döneminde sınavların yoğunlaştırılması ile öğretmenlerin maaşları dışındaki bazı ödemelerde kesintiye gidilmesinin yer aldığı ifade ediliyor.

Bakan Cellul, daha önce yaptığı açıklamalarda, eylemcilerin isteklerinin Maliye Bakanlığını ilgilendirdiğini söylemişti.

Geçen pazartesi, binlerce öğrenci tatil günleri ile sınav sistemini protesto etmek için gösteri düzenlemişti.

Tunus Eğitim Bakanlığından elde edilen resmi verilere göre, ülkede lise ve ortaokullarda bir milyon 93 bin öğrenci eğitim görürken, 65 bin öğretmen ilk öğretim, 77 bin 260'ı ise ortaöğretim ve lise düzeyinde hizmet veriyor.

Kaynak: AA / Güncel

Tunus Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title