Haberler

Tunus, "Kuşak ve Yol Projesi"Ne Katılıyor

Tunus, Çin ile ekonomik ve ticari bağları kuvvetlendirmeyi amaçlayan "Kuşak ve Yol Projesi"ne katılmak üzere anlaşma imzaladı.

Tunus Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Tunus Dışişleri Bakanı Hamis el-Cihinavi ve Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi arasında Tunus'un "Kuşak ve Yol Projesi"ne katılımı için mutabakat zaptı imzalandığı belirtildi.

Açıklamada, Tunus Dışişleri Bakanı Hamis el-Cihinavi'nin, söz konusu mutabakat zaptı ile, Çin'in Tunus'ta 2020 vizyonu çerçevesinde gerçekleştirilecek birçok altyapı ve kalkınma projesine katkı sağlayacağı ve Tunus'un Arap, Afrika ve Akdeniz Avrupası'na yakın konumu ve eğitimli insan kaynağı ile yatırım potansiyellerinin ele alınacağına dair ifadelerine yer verildi.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in tarihi İpek Yolu'nu yeniden canlandırmak ve bu rota üzerindeki ülkeler ile ekonomik ve ticari ilişkilerini arttırmak amacıyla 2013'te Tek Kuşak Tek Yol Projesi'ni açıklamıştı.

-Çin'den Ortadoğu'ya yönelik dev yatırım

Çin Devlet Başkanı Şi, başkent Pekin'de dün 22 Arap ülkesinin katılımıyla düzenlenen bir konferansta yaptığı konuşmada, Arap ülkelerine 23 milyar doların üzerinde kredi ve insani yardım taahhüt ederek, bunun 91 milyon dolarının insani yardım olarak Suriye, Yemen, Ürdün, Filistin ve Lübnan'a verileceğini söylemişti.

Şi, 151 milyon doların da yardım projeleri için tahsis edileceğini söyleyerek, "Çin ve Arap ülkeleri, modernizasyon hayali peşinde kalkınma stratejileri konusunda sinerji oluşturmalı." ifadelerini kullanmıştı.

Çin'in Arap ülkelerinin ulusal fonlarının yanı sıra hidrokarbon ve yenilenebilir enerji gibi alanlarda da bu ülkelerle iş birliğini artırmayı istediğine işaret eden Şi, "Çin, Ortadoğudaki barış ve istikrarın koruyucusu, eşitlik ve adaletin savunucusu, ortak kalkınmanın destekleyicisi olmak için Arap ülkelerine katılmak istiyor." demişti.

Kaynak: AA / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Tunus Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title