Haberler

Tunus Cumhurbaşkanı Sibsi, Mısır'da

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile Tunus Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi, Suriye'deki iç savaşın sona ermesi için kapsamlı siyasi çözüm konusunda hemfikir olduklarını belirtti.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile Tunus Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi, Suriye'deki iç savaşın sona ermesi için kapsamlı siyasi çözüm konusunda hemfikir olduklarını belirtti.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, temaslarda bulunmak için Kahire'de bulunan Tunus Cumhurbaşkanı Sibsi ile Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde bir araya geldi.

Sisi, görüşmeden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında, "Bölgesel ve uluslararası bazı konuları, özellikle de ülkelerimizi ve ulusal güvenliğimizi tehdit eden terör sorunu konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk" dedi.

Abdulfettah es-Sisi, Suriye'deki iç savaşla ilgili, " Suriye'nin birliği ve selametini garanti edecek ve kardeş Suriye halkının arzularını karşılayacak kapsamlı siyasi çözüm için çalışmaların devam etmesi gerektiği konusunda Cumhurbaşkanı (Sibsi) ile aynı fikirdeyiz" ifadesini kullandı.

Mısır'ın komşusu Libya'daki krize de değinen Sisi, "Kardeş Libya'da yaşanan gelişmeleri ele aldık ve bu noktada Libyalı kardeşlerimizin, ülkenin tamamına güven ve istikrar getirmeyi hedefleyen Birleşmiş Milletler öncülüğündeki barış planı üzerinde anlaşmaya varmaları konusundaki arzumuzu dile getirdik" diye konuştu.

Sisi, Filistin'e ilişkin de Harem-i Şerif'teki gelişmeleri ele aldıklarını, bölgeyi istikrarsızlığa iten ihlalleri kınadıklarını ve başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devleti kuruluncaya kadar Filistin davasının dış siyasette öncelikli olduğunu vurguladıklarını söyledi.

Abdulfettah es-Sisi, Tunus ve Mısır arasında İslam ve Arap alemini tehdit eden faktörlere karşı işbirliği yapılacağını sözlerine ekledi.

Tunus lideri Sibsi de Mısır'a yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek iki ülke arasındaki güçlü ilişkiye işaret etti.

Sibsi'nin bugün başlayan Kahire ziyareti iki gün sürecek.

Kaynak: AA / Güncel

Suriye Tunus Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title