Haberler

Tunus Başbakanı İstifa Edecek

Güncelleme:

Tunus Başbakanı el-Cibali, "teknokrat hükümeti" kurulması yönündeki teklifinin kabul edilmemesi halinde istifa edecek.

Tunus Başbakanı Hammadi el-Cibali, "teknokrat hükümeti" kurulması yönündeki teklifinin siyasi çevreler tarafından kabul edilmemesi halinde cumartesi günü istifa edeceğini bildirdi.

Başbakan Cibali, sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan yaptığı açıklamada,

"Tüm siyasi parti temsilcileriyle cumartesi günü bir araya geleceğim. Teknokrat hükümeti kurulması yönündeki önerimin neticesi o gün belli olacak. Önerimin kabul görmemesi durumunda yeni hükümeti kuracak başka bir kişi görevlendirmesi için Cumhurbaşkanına istifamı sunacağım" dedi.

Cibali, mevcut siyasi krize ilişkin çözüm yolları bulmak için çaba sarf ettiğini sözlerine ekledi.

-Muhalif milletvekilleri meclis faaliyetlerine yeniden başladı-

Öte yandan, Tunus Ulusal Kurucu Meclisi'ndeki muhalif milletvekilleri, Demokrat Yurtseverler Partisi Genel Sekreteri Şükrü Belıyd'in öldürülmesinin ardından yaptıkları boykotu sonlandırıp, mecliste düzenlenen olağanüstü oturuma katıldı.

Muhalif milletvekillerinden yapılan yazılı açıklamada, "Belıyd suikastinin yankılarının konuşulacağı olağanüstü bir oturum düzenlenmesi talebimizin gerçekleşmesi üzerine meclis faaliyetlerimize yeniden başladık" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, Başbakan Cibali'nin "teknokrat hükümeti" kurulması yönündeki teklifine destek verildi.

Muhalif partilerin Belıyd suikastinin siyasi sorumluluğunu hükümete yüklediği oturumda, mevcut siyasi durum ve krize ilişkin çözüm yolları ele alındı.

Milletvekili sayısının 217 olduğu Tunus Kurucu Meclisi'nde 59 muhalif milletvekilinden 51'i, geçen pazartesi günü katıldıkları oturumu terk ederek, Beliyd suikastinin yankılarının ve mevcut siyasi durumun görüşüleceği olağanüstü bir oturum düzenlenene kadar meclis faaliyetlerine katılmayacaklarını açıklamıştı.

Tunus Başbakanı ve Nahda Partisi Genel Sekreteri Hammadi el-Cibali, parti içinde anlaşmazlığa sebep olan "bağımsız kişilerden oluşacak teknokrat hükümet kurulması" kararını, muhalif lider Şükrü Belıyd'in öldürülmesinin ardından almıştı.

Muhabir: Rıza Temtem/Hacer el-Mutayri/Hacer Başer

Yayıncı: Erdem Gültekin - TUNUS

Kaynak: AA / Güncel

Facebook Tunus Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title