Haberler

Tünel, Bolu Dağı Esnafının İşini Bıçak Gibi Kesti

Bolu Dağı Tüneli'nin İstanbul ile Ankara Arasında Ulaşımı Sağlayacak Kesiminin Açılmasıyla Birlikte, Bolu Dağı Esnafının İşi Bıçak Gibi Kesildi. Bolu Dağı Esnafı İstanbul İstikametinin de Açılmasıyla İş Yapamaz Duruma Geleceklerini Söylediler.bugün Saat 12.00'de Bolu Dağı Tüneli'nin İstanbul ile Ankara Arasında Ulaşımı Sağlayacak Kesiminin Açılmasıyla, D-100 Karayolu Bolu Dağı Geçişinin Ankara ...

BOLU Dağı Tüneli'nin İstanbul ile Ankara arasında ulaşımı sağlayacak kesiminin açılmasıyla birlikte, Bolu Dağı esnafının işi bıçak gibi kesildi. Bolu Dağı esnafı İstanbul istikametinin de açılmasıyla iş yapamaz duruma geleceklerini söylediler.Bugün saat 12.00'de Bolu Dağı Tüneli'nin İstanbul ile Ankara arasında ulaşımı sağlayacak kesiminin açılmasıyla, D-100 Karayolu Bolu Dağı geçişinin Ankara istikameti boşaldı. Sadece tankerlerin kullandığı D-100 Karayolu Bolu Dağı geçişini kullanması üzerine, esnaf kara kara düşünmeye başladı. Yol üzerindeki et mangal yapan tesislerin işletmecileri, tünelin açılmasıyla birlikte yolu kimsenin kullanmadığını söylediler. Bahar aylarında tünelin İstanbul istikametinin de açılmasıyla işlerinin tamamen düşeceği endişesini yaşayan tesis sahipleri işyerlerini kapatacaklarını belirttiler.

Tünelin açılmasıyla birlikte işlerinin bir anda kesildiğini söyleyen İsmail'in Yeri Et Mangal Tesislerinin sahibi Cemalettin Çolak, "Tünelin açılmasıyla birlikte Ankara istikameti boşaldı. Daha ilk günden araçlar Bolu Dağı'nı kullanmaz oldu. Şu an 80 personel çalıştırıyoruz. Eğer böyle devam ederse çok üzülerek personel sayımı azaltmak zorunda kalacağım. Bu kadar kısa sürede işlerin bir anda böylesine düşeceğini hiç tahmin etmemiştik" dedi.

İsmail'in Yeri Et Mangal Tesisleri'nde garson olarak çalışan 1 çocuk babası Mesut Aldemir'de müşteri olmaması nedeniyle işlerin azaldığını söyleyerek, "Böyle giderse işimizi de kaybedeceğiz. Şimdiden ne yapacağımızı kara kara düşünmeye başladık" diye konuştu.

Yol kenarında ahşap süs eşyaları satarak geçimini sağlayan Meryem Korkmaz ise bugün hiç satış yapamadığını belirterek, şöyle konuştu;

"Her ay 500 YTL Bağ-kur primi ödüyorum. Tünel açıldı, işlerimiz bir anda durdu. Ay sonu geliyor ödemelerimiz var. İşyerini kapatıp ekmek parası için başka bir ile taşınmayı düşünüyorum"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title