Haberler

Tunceli'ye 1 Milyon 650 Bin Liralık Proje Desteği

Tunceli'de, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında sunulan 1 milyon 650 bin lira tutarındaki 7 proje, Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenmeye uygun görülerek, protokolü imzalandı.

Kalkınma Bakanlığı tarafından SODES kapsamında 2017 yılı başvuru döneminde desteklenmesi uygun görülen projelerin imza töreni Tunceli Valiliği'nde gerçekleştirildi. Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel ile ilgili kurum temsilcilerinin katılımıyla yapılan imza töreninde konuşan Vali Sonel, projelerin devamının geleceğini bildirdi.

2017 yılında 7 adet SODES projesinin kabul edildiğini belirten Vali Sonel, "Ben kalkınma bakanımıza, bizlere vermiş olduğu desteklerden dolayı Tunceli halkımız adına teşekkür ediyorum. Bunlardan belediyemize ait iki proje var. Biri 'Masal Dünyası' diğeri ise 'Kadın Yaşam Merkezi'. Yine İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze ait 'Gülen Yüzler Mutlu Yarınlar' projesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüze ait 'Bir Çocuk Bir Umut Projesi', Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımıza ait 'Bir Kadın Değişir Dünya Değişir' projesi, Pertek Belediyemize ait 'Keban Barajı Çocuklarımıza Kucak Açıyor 'projesi ile Çemişgezek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ait 'Uygarlığın İmzası Sanat' projesi desteklenmeye uygun görülmüştür. Bu projelerimiz yaklaşık 1 milyon 650 bin lira maliyete sahip" dedi.

Bu projelerin öncelikle çocuklara, gençlere ve kadınlara hayırlı olmasını dileyen Vali Sonel, "İnşallah bu projelerin devamı gelecek. Çünkü çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız, yöre insanımız, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız bizim için çok önemli. Her zaman onların yanında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Sonel ile ilgili kurum müdürleri arasında karşılıklı protokol imzalandı. - TUNCELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Tunceli Valiliği Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title