Haberler

Tunceli'deki Operasyon Detayları Ortaya Çıktı

Tunceli'deki operasyon detayları ortaya çıktıTUNCELİ merkeze bağlı Uzuntarla Köyü yakınlarında, dün akşam başlayan ve halen devam eden operasyonun detayları ortaya çıktı.

Tunceli'deki operasyon detayları ortaya çıktı

TUNCELİ merkeze bağlı Uzuntarla Köyü yakınlarında, dün akşam başlayan ve halen devam eden operasyonun detayları ortaya çıktı. Şimdiye kadar PKK'lı 8 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonun arkasından, istihbarat birimlerinin etkili başarısı çıktı. Kurban Bayramı'nda kent merkezine sızarak, eylem planı yapmak isteyen küçük grupların birleşlerek toplantı yaptığı sırada, insansız hava araçlarıyla tespit edilerek, bulundukları yerin lazerle işaretlendiği ve hava unsurlarına bilgi verilmesinin ardından savaş uçaklarının burayı bombaladığı öğrenildi.

Merkeze 13 kilometre uzaklıkta bulunan Uzuntarla Köyü yakınlarında küçük terörist grupların toplanacağı istihbaratını alan güvenlik güçleri, insansız hava araçlarıyla bölge 24 saat kontrol altına alındı. Eylem yapacak teröristlerin durumu farketmemesi için de Tunceli-Erzincan karayolu sivil geçişlere kapatılırken, yoldan geçmek isteyenlere de, "Yolda kaza oldu, bazı yaralılar var, Bu yüzden yol trafiğe kapandı" diyerek kimsenin durumdan şüphelenmemesi sağlandı.

BASKIN YAPACAKLARDI, BASKIN YEDİLER

Kurban Bayramı'nda üs bölgelerine, uygulama noktalarına eylem hazırlığı yapacak yaklaşık 15 kişilik PKK'lı teröristin, Uzuntarla Köyü yakınlarındaki sık ormanlık alanda son toplantıyı yapacağı bölge lazer ile işaretlendi ve anında Hava Kuvvetleri'ne haber verildi. Bunun üzerine Malatya Erhaç Havaalanı'ndan kalkan 2 F16 savaş uçağı, başarılı bir hava harakatı ile PKK'lı grubun yerini akıllı mühimmatlar bombardıman altına aldı. Dün saat 19.00'da yapılan hava harekatından sonra karadan bölgeye çok sayıda özel eğitimli birlikler sızarak hava harekatından kurtulmayı başaran teröristleri takibe aldı. Gece boyunca bölgede PKK'lı grubu takip eden jandarma özel harekat timleri, sabah erken saatlerinde PKK'lı grupla sıcak temas sağladı. Öğlen saatlerine kadar devam eden şiddetle çatışmalardan sonra sarp kayalık alanda bir bölgede gizlenen PKK'lı 3 terörist, silahlı İHA ateşi ile öldürüldü.

ÖLDÜRÜLEN 2 TERÖRİST ÖRGÜTÜN TUNCELİ SORUMLUSU

Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı içinde yer alan ve "Yavuzlar" olarak bilinen tim içinde yer alan bir tim, gece bölgeye sızarak PKK'lılar ile çatışmaya girdi. Çatışma sonrası teröristler oldukları bölgeden kaçarken, yaşanan çatışmalardan sonra askerlerin yaptığı arazi aramasında, öldüarülen 3 PKK'lının cesedine ulaşıldı. 2 adet M16 silahla ele geçirilen 2 PKK'lının örgütün Tunceli bölgesindeki sözde sorumluları arasında yer aldıkları tespit edildi. PKK'lı grubun bombalı saldırı ve yapılacak eylemde bulanacağı bol miktarda el yapımı patlayıcı ve bomba malzemesi ile birlikte çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiği öğrenildi.

GörüntüDökümü

Tunceli-Erzincan karayolundan görüntü

Tunceli girişinde kapatılan Tunceli-Elazığ karayolunda biriken araçlar

Kontrol yapan askerlerden görüntü

Yolda bekleyen zırhlı araçlar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: TUNCELİ, (DHA)-

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kurban Bayramı Uzuntarla Tunceli PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title