Haberler

Tunceli'de Yılın Doktorlarına Plaket

Tunceli İl Sağlık Müdürlüğü, 14 Mart Tıp Bayramı öncesinde yılın doktorlarını plaketle ödüllendirdi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Kenan Aydın, Tunceli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Nevzat Akdoğan, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Musa Şahin'in katılımıyla yılın doktoru seçilen genel cerrahi uzmanı Op. Dr. Aydın Tütmez ile aile hekimi Dr. Hüseyin Turan'a plaket verildi.

Genel cerrahi uzmanı Op. Dr. Aydın Tütmez'in 2005 yılından beri Tunceli Devlet Hastanesi'nde fedakarca çalıştığını belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Kenan Aydın, "Branşında tek uzman hekim olarak görev yaptığı dönemlerde günlerce hastaneden ayrılmadan hastaları ile ilgilenmesi, tecrübesine ihtiyaç duyulduğu her an gece gündüz demeden hastaneye yardıma hazır bulunması, gerek mesleki gerekse kişisel anlamda vatandaşların sevgi ve saygısını kazanmış olması takdire şayan özelliklerindendir. Hayati tehlikesi olan ve acil vakalarda riskli ameliyatlarla hastalara hayatlarını geri kazandırmış; başarılı operasyonlarla hastalara şifa vermiştir. Hastaların il dışında başka bir sağlık kuruluşuna sevki gerektiğinde, hastalarına fedakarca kendisi refakat etmiştir. Halen ilimizde başarılı ve özverili çalışmalarını yürütmekte olan Op. Dr. Aydın Tütmez'i tebrik ediyorum" dedi.

Aile Hekimi Dr. Hüseyin Turan'ın da 1992 yılından bu yana kentte görev yaptığını kaydeden Aydın, "Dr. Hüseyin Turan, aynı zamanda ilimizin en emektar doktoru olarak göze çarpmaktadır. 16 yıl Tunceli Devlet Hastanesi Acil Servisinde mesleğini fedakarca gerçekleştirmiş olup, halen ilimiz 3 Nolu Aile Hekimliği Biriminde Aile Hekimi olarak görevini sürdürmektedir. Mobil sağlık hizmetlerinde uzak yerleşim yerlerindeki hastalarına fedakarca ulaşması, gebe ve bebek takiplerini düzenli olarak ve titizlikle yapması, hastaların kendisine her an ulaşabilmesi, mesleğine olan bağlılığı ile hastalarına gösterdiği önem ve hassasiyetten ötürü vatandaşlarının sevgi, saygı ve takdirini kazanmıştır. Tıp mesleğine ve ilimize yıllarını vermiş olan Dr. Hüseyin Turan'a hizmetlerinden ötürü teşekkürü borç biliyoruz" diye konuştu. - TUNCELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İl Sağlık Müdürlüğü Hüseyin Turan Tunceli Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title