Haberler

Tunceli'de Yasaklı Bölgeler Yürüyüşle Protesto Edildi

Tunceli'de valiliğin 14 bölgeyi Geçici Özel Güvenlik Bölgeleri ilan etmesi kentte HDP'li milletvekillerinin katıldığı yürüyüşle protesto edildi.

Dersim Halk Meclisi'nin organize ettiği Geçici Özel Güvenlik Bölgeleri'nin protesto yürüyüşüne HDP Tunceli Milletvekilleri Ali Can Önlü, Edibe Şahin, Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul, Eşbaşkan Nurhayat Altun'un da aralarında bulunduğu yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Seyit Rıza Meydanı'nda toplanan grup, 'Yasakları tanımıyoruz' sloganları atarak 2 kilometre mesafedeki Gole Çeti Parkı'na yürüdü. Yürüyüşe katılan arıcılar da özel kıyafetlerini giydi. Burada grup adına konuşan Tunceli Belediyesi Eş Başkanı Nurhayat Altun, savaşın en büyük zararlarını kendileri çektiğini söyledi. Altun, güvenlik bölgesi ilan edilen 14 yerin canlı varlıklara kapatılma anlamına geldiğini belirtti.

HDP Tunceli Milletvekili Edibe Şahin, yasak kararına tepki gösterip, hükümeti eleştirdi. Şahin, yaşanan olayların ardından kentte yasaklı bölgeler ilan edildiğini belirterek, "Dersim'de her 10 yılda bir bu yasaklar gündeme getirilip, sivil halk ve köylü vatandaşımız mağdur ediliyor. Biz bu yasakları tanımıyoruz ve asla doğru bir karar olarak görmüyoruz. Bu karara karşı bütün demokratik haklarımızı kulanacağız. Valilik bu kararından derhal ve acilen vazgeçmeli, vatandaşımız asla mağdur edilmemeli. Buna izin vermeyeceğiz" dedi.

Sivil toplum örgütü temsilcileri de yaptıkları konuşmada yasakların kaldırılmasını istedi. Protestocular daha sonra olaysız şekilde dağıldı. - Tunceli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Edibe Şahin Tunceli Ali Can Dersim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500

Yorumlar (2)

zaza oğlu:

pkk Dersimden def olsun gitsin. . . Dersim kürt değil , Dersim Zazadır. . Zazalar kürtçe bilmez ve anlamaz. . Dersim de üç beş çapulcu ve rantçının pkk yalakalığı yapması bir şeyi değiştirmez.

1
1
yanıtYanıtla
xm:

pkk yı çöplüğe sokacağız, hem de pakatleyip urfaya yollayacağız. . . senin kafanı toprağa sokacağız. . pkk Dersimde mezara girecek sonunuz yakındır. kıçından seni asacağız pkk yalakası. .

yanıt0
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title