Haberler

Tunceli'de Toplu Nikah Töreni

Tunceli'de düzenlenen törende dar gelirli 40 çiftin nikahı kıyıldı.

Tunceli'de düzenlenen törende dar gelirli 40 çiftin nikahı kıyıldı.

Tunceli Valiliği, Tunceli Üniversitesi, İl Müftülüğü, Hacı Bektaşi Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Tunceli Cemevi ile Mehir Vakfı'nın organizesinde düzenlenen tören, Atatürk Stadı'nda gerçekleştirildi.

Yöresel halk oyunları gösterilerinin sunulmasıyla başlayan programda konuşan Vali Mustafa Taşkesen, "Bu proje gündeme geldiğinde uzun boylu düşündük. Vakfımızı tanıdıktan sonra böyle bir hayırlı işe adım atmayı uygun gördük. Kendilerine bu teşviklerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ise "Tunceli'de 40 çiftin bir arada evlenmesine katkıda bulunmak ve onların aralarında bulunmak benim için en büyük şeref ve en büyük görev. Görevlerin en iyisi olarak kabul ettiğim için buraya geldim. Bugün burada hayatlarını birleştiren bu güzel kardeşlerimize, evliliklerinin, geleceklerinin parlak olmasını diliyorum. Kendilerinden eli ayağı düzgün, geleceği parlak, laik Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne sahip çıkacak nitelikte bebeklere sahip olmalarını istiyorum. Bu arkadaşlarımızın, gençlerimizin evliliğini sağlayan kurumların hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Dilerim ki bu evlilik sonucunda çok güzel bir aile hayatı, mutlu bir aile hayatı kurulur" diye konuştu.

Mehir Vakfı Başkanı Mustafa Özdemir de kuruldukları 1996 yılından bu yana 30'u aşkın şehirde 20 bin gencin evlenmesine vesile olduklarını belirterek,

"Burada önemli istatistiki bir bilgi var, şu ana kadar evlendirdiğimiz gençlerimiz içerisinde ikisi hariç boşanma vakası yok. Bu gençlerimizin de hayatının mutlu bir şekilde devam etmesini diliyorum" ifadelerini kullandı.

Özdemir, şunları kaydetti:

"Mehir Vakfı olarak, Kur'an-ı Kerim'in emri üzere, evlenecek olan insanlarımızın dinine, diline, meşrebine, mezhebine veya bulunduğu coğrafyaya ait olduğuna bakmaksızın sırf insan olmasından dolayı, eğer ihtiyaç içerisindeyse ve hiçbir beklenti içinde olmaksızın onlara yardımda bulunmayı, onların yanında yer almayı ve onların yuva kurmalarına vesile olmayı kendimize prensip edinmiş bulunuyoruz. Bu prensip doğrultusunda da her geçen gün büyüyerek devam ediyoruz."

Konuşmaların ardından Vali Taşkesen, milletvekili Genç, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ ve Mehir Vakfı Başkanı Özdemir, 40 çift adına kıyılan sembolik nikahın şahitliğini yaptı.

Taşkesen, çifte ömür boyu mutluluklar dileyerek evlilik cüzdanını verdi. Taşkesen ve diğer protokol üyeleri, daha sonra çiftleri tek tek kutlayarak, çeşitli hediyeler takdim etti.

İlk dansını yapan çiftler, pasta kesti. Taşkesen, Özdemir'e katkılarından dolayı teşekkür ederek plaket verdi.

Törene, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Sosyal İşler Şube Müdürü Haydar Doğan, Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Şimşek, İl Müftüsü Hüseyin Yıldırım, Hacı Bektaşi Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Tunceli Cemevi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Yurt, kurum müdürleri ve nikahı kıyılan çiftlerin yakınları katıldı.

Muhabir: Haydar Toprakçı

Yayıncı: Ahmet Ekici - TUNCELİ

Kaynak: AA / Yerel

Tunceli Üniversitesi Tunceli Valiliği Mustafa Taşkesen Mustafa Özdemir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title