Haberler

Tunceli'de, Teog'da Türkiye Birincisi 17 Öğrenci Vali Kaymak'ı Ziyaret Etti

TUNCELİ il genelinde TEOG sınavında 120 sorunun tamamını doğru yanıtlayan 17 öğrenci, Vali Osman Kaymak'ı makamında ziyaret etti.

TUNCELİ il genelinde TEOG sınavında 120 sorunun tamamını doğru yanıtlayan 17 öğrenci, Vali Osman Kaymak'ı makamında ziyaret etti. Başarılı öğrencileri kabul eden Vali Kaymak, onlara çeşitli hediyelerle ödüllendirdi. Tunceli merkezinde 12, Çemişgezek'te 3 Ovacık ve Pülümür ilçelerinde de birer olmak üzere toplam 17 öğrenci, TEOG sınavında 120 sorunun tamamını doğru bilerek Türkiye birincileri arasına girmeyi başardı. 4'ü erkek 13'ü kız olmak üzere 17 başarılı öğrenci bugün Vali Osman Kaymak'ı makamında ziyaret etti. TEOG Türkiye birincileri arasına giren; Zülfikar Ege Ateş, Ruken Sefer, İdil Şara Yoslun, Özge Azen Altın, Berfin Topal, Öykü Torun, Sıla Seyhan, Çağla Bozdağ, Eylül Balduz, Deniz Gültekin, Özgün Can Orhan, Meryem Hamarat, Deniz Ulaş Poyraz, Yağmur Yerlikaya, Nesibe Öztürk, Ayşenur Elif Erdil ve Berdan Karataş'ı kabul eden Vali Kaymak, öğrencilere başarılarının devamını diledi. Vali Osman kaymak, başarılı öğrencileri kabulde yaptığı konuşmada, son 3 yıl içerisinde Tunceli'nin TEOG'da Türkiye birincisi olduğunu hatırlatarak, "Bizler Tunceliler olarak bugün çok gururluyuz. TEOG sınavlarının ikinci aşamasının sonuçları da açıklandı. Tuncelimiz gerçekten gurur verici bir başarı daha elde etti. Herkesin bildiği üzere Tunceli son 3 yıldır TEOG sınavlarında Türkiye birincisi oluyor.Bu senede bakanlığımız henüz resmi açıklama yapmamasına rağmen biz bu yılda TEOG sınavlarında Türkiye birincisi olacağımızı düşünüyoruz alınan sonuçları incelediğimizde başarı oranı çok yüksek ve bu yılda Türkiye birincisi olduğumuz düşünüyoruz. ilimizde 17 öğrencimiz sınavlarda sorulan 120 sorunun tamamını doğru yanıtlayarak Türkiye birincisi olmuşlardır. Tabiki diğer illerimizde de birçok öğrencimiz 120 soruyu doğru cevaplamış ve birinciler arasında yer almışlardır onları da tebrik ediyoruz. Tunceli gibi küçük bir ilde çok zor şartlarda bu gurur verici başarıyı gösteren öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz" dedi.

TEOG sınavlarında Tuncelili öğrencilerin Türkiye ortalamasının çok üzerinde başarı elde ettiğini anlatan Vali Kaymak, "TEOG sınavlarına giren öğrencilerimiz birçok branşta Türkiye ortalamasının çok üstüne çıkmışlardır. Bu da şunu gösteriyor ki Tunceli eğitimde Türkiye'de birinci durumdadır. Şimdi sizlere bazı örnekler vereyim. TEOG sınavlarında Türkçe ortalaması yüzde 72.27 iken Tuncelili öğrencilerimizin Türkçe sınavlarındaki başarı ortalaması yüzde 83.27, Matematik sorularında Türkiye ortalaması yüzde 55.34 Tunceli ortalaması ise 65.70, fen bilgisi sorularında Türkiye ortalaması 65.76 iken Tunceli ortalaması 78.55, inkılap tarihi ve Atatürkçülük dersi sorularında Türkiye ortalaması yüzde 73.71 iken Tuncelili öğrencilerimizin ortalaması 85.97 yine ilgilizce sorularında Türkiye ortalaması yüzde 60.12 iken Tunceli öğrencilerimizin ortalaması ise yüzde 73.94, Din kültürü ve ahlak bilgisi dersi sorularında türkiye ortalaması yüzde 78.12 iken Tuncelili öğrencilerimizin bu dersteki ortalaması da 85.28 bütün bu derslerin ortalamalarına baktığımızda Tuncelili öğrenciler türkiye ortalamasının üzerinden çok daha yüksek puanlar almış durumda bu da Tunceli'nin eğitimdeki başarısının en büyük göstergesidir gurur duyuyoruz bütün öğrenci ve öğretmenlerimizle" diye konuştu. Vali Kaymak, yaptığı konuşmadan sonra Türkiye birincisi olan 17 öğrenciye çeşitle hediyeler vererek başarılarından dolayı kutladı.

TEOG'ta 120 soruyu doğru bilenler arasında yer alarak Türkiye birincileri arasına giren Ruken Sefer, başarısının sırının öğretmenleri olduğunu belirterek "Öncelikle bu başarıda öğretmenlerimin bana katkısı çok fazla. Ailemin katkısı da fazla ama ben çok çalıştım, çok sıkı hazırlandım ve 120 soruyu doğru bilerek ailemin ve Tunceli'nin gururu olduğum için mutluyum. Hedefim doktor olmak" dedi.

Yine TEOG Türkiye birincileri arasında yer alan Deniz Gültekin ise maddi durumlarının iyi olmadığını, babasının devlet memurluğundan ihraç edildiğini ve zor şartlar altında çalıştığını belirterek şöyle konuştu;

"Maddi durumumuz çok kötüydü, babamı devlet memurluğundan ihraç ettiler maddi sıkıntımız çok büyüktü test kitabı alacak paramız yoktu. ama ben her zorluğa rağmen gece yarılarına kadar çalışarak çalışmalarımın karşılığını bu başarıyla almış oldum.bu başarımda büyük pay sahibi olan öncelikle öğretmenlerim ve annem oldu onlara çok teşekkür ederim."

Eylül Balduz ise açıklamasında şunları söyledi; 120 sorunun tamamını doğru bilmem ailemin gururu oldu başarımın temel sırrı çok çalışmak düzenli çalışmak. birçok zaman arkadaşlarımla birlikte gece yarılarına kadar çalıştık ve başarıyı getirdik. Ailem ve öğretmenlerimde bana çok büyük destek ve katkı sundular. ilerde okuyarak hakim olmak istiyorum.bunun için özellikle hedefim Üsküdar Amerikan Kolejini kazanmak.Tunceli'deki eğitim başarısı tesadüf değil ailelerin duyarlılığı ve öğretmenlerin planlı çalışmaları bize bu başarıyı getirdi."

TEOG Türkiye birincileri arasında yer alan Tuncelili kız öğrenci Özge Azen Altın da, ailelerin kız çocuklarını okutmasını isteyerek, "Çok güzel bir başarı yakaladık TEOG sınavlarında. Çok çalışarak ve ailemin ve öğrentenlerimin desteği ile bu başarıyı yakaladık. Mimar veya doktor olmak istiyorum. Kız öğrenciler bu yıl çok daha fazla başarılı oldu aileler kız öğrencilerin üzerine çok daha fazla düşüyor. ben burada özellikle doğu ve günaydoğuu bölgelerindeki ailelere çağrı yapıyorum kız öğrenciler başarılıdır lütfen kızlarını okullara göndersinler okutsunlar bunu özellikle istiyorum.

Öykü torun ise şunları söyledi; Aslında doğruyu söylemek gerekirse TEOG'a hazırlanırken diğer arkadaşlarım kadar çok fazla çalışmadım.arkadaşlarım hep ders çalıştıklarını kaç saat çalıştıklarını konuşuyorlardı ben de bunları dinlerken kendimi yetersiz görüyordum. sonra sınavlar yaklaşınca çalışma saatlerimi arttırdım ve başardım.Kız öğrencilere gerekli destek verilirse hep başarırlar bunun için Günaydoğu ve Doğu'daki ailelere çağrım lütfen kızlarınızı okula gönderin ve başarılarıyla kesinlikle gurur duyacaksınız" şeklinde konuştu. - Tunceli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çemişgezek Türkiye Tunceli Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title