Haberler

Tunceli'de Taş Ocağına Köylülerden Tepki

Tunceli merkeze bağlı Kocakoç Köylüleri, köy yakınlarında özel bir firmanın açmak istediği taş ocağı için eyle yaptı. Köylüler, taş ocağı için gelen iş makinalarının önünde oturma eylemi yaparak geçişlerine izin vermedi.

Merkeze 10 kilometre mesafedeki Kocakoç Köyü sınırları içerisinde bulunan Sinan-Pah Kalesi yakınlarında, özel bir şirket tarafından açılmak istenen taş ocağına tepki gösteren köylüler, iş makinelerinin önünde oturma eylemi yaparak basın açıklaması yaptı. Pah Kalesi yakınlarındaki ormanlık alan içinde, taş ocağının açılması için özel şirket tarafından gönderilen araçlar, şantiye kurmaya çalıştı. Durumu haber alan Kocakoç Köylüleri, hızla iş makinalarının yanına giderek çalışmaları engelledi ve iş makinalarının önüne geçti. Uzun süre iş makinalarının önünde oturma eylemi yapan köylüler, daha sonra basın açıklaması yaptı.

Köylülerin iş makinelerini çalışmasını engellemesi üzerine bölgeye gelen jandarma ekipleri, vatandaşlarla bir süre tartıştı. Tunceli Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, köylülere yapılan işlemin hukuki olduğunu anlatmaya çalıştı. Çalışmaların yasaya uygun olduğunu anlatan askeri yetkili, "Biz kanunun dediklerini, bize verilen kanuni emirleri uygularız. Sizler de hukuksal haklarınızı tabi ki arayacaksınız. Ama bu taş ocağı tamamen hukuka uygun kurulmuş. Lütfen iş makinalarına engel olmayın" dedi.

Komutanın bu söylemine karşı köylüler de, "Biz dava açtık, dava bitmeden bu taş ocağı açılamaz" diyerek iş makinaları gitmeden alanı terk etmeyeceklerini söylediler. Yapılan görüşmelerden sonra firma yetkililerinin talimatı ile iş makinaları bölgeden çekildikten sonra vatandaşlarda bölgeden ayrıldı.

Köylüler adına konuşan Abdullah Güler, taş ocağı şantiyesinin ekolojik dengeye zarar vereceğini belirterek, "Yapılacak olan taş ocağı işletmesiyle bağ, bahçe ve tarlalar ile arıcılık ve hayvancılık yapılan meralarımız yok olacak. Bölgemizde yapılmak istenen baraj ve HES projelerinin ardından taş ocaklarının sayısı da artmaya başladı. Bu tür çalışmalar çevrede ve insan üzerinde yıkıcı bir duruma neden olacaktır. Taş ocağının faaliyete geçmemesi için mücadelemizi sonuna kadar vereceğiz" diye konuştu.

Köylere yakın bir mesafede yapılmak istenen taş ocağı tesisi ile köylerin ve canlıların tehlike altına gireceğini anlatan Sinan Yıldırım ise, "Bizler bu topraklarda yaşıyoruz. Kazanç uğruna bazı insanlar gelip köyümüzde taş ocağı kuruyor. Bu taş ocağının kurulacağı yerlerde atalarımızın mezarları var. Biz buna müsaade etmeyeceğiz" dedi. Jandarma ekipleriyle bir süre tartışan köylüler daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı. - Tunceli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tunceli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (1)

Dersimli fedai:

Ben de taş ocağı kuracağım oraya. . . Kimmiş o çapul cu köylüler gelsin bakalım. . Onlara dersini vereceğim. . Dillerini koparırım . . . Sonra korkudan altına yapmasınlar. .

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title