Haberler

Tunceli'de Orman Yangınları

TUNCELİ'nin merkez Nazimiye, Hozat, Ovacık ve Mazgirt ilçelerinde orman yangınları çıktı.

Yangınlar nedeniyle Geyiksuyu bölgesinde bazı köylerle mezraların tehlike altında olduğu belirtilirken, Ovacık İlçesi'ne bağlı Kuşluca ve Yaylagünü ile Hozat İlçesi'ndeki Aliboğazı ve Mazgirt Hıran Ormanları bölgesindeki yangınların köylülerin ve gönüllü olarak gelenlerin desteğiyle kontrol altına alındığı belirtildi.

BARO BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

Yangınların olduğu bölgeye giden Tunceli Barosu Başkanı Barış Yıldırım, orman yangınlarının artık çok tehlikeli boyutta olduğunu ve müdahale edilmediğini öne sürdü.

Yangınların operasyonlar nedeniyle çıktığını iddia eden Barış Yıldırım, Munzur Vadisi Milli Parkı'nda çok ciddi tahribatların meydana geldiği söyledi. Yıldırım, "Biz şu an bu orman yangınları için Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduk. Tunceli'deki orman yangınlarına hiçbir suretle müdahale edilemiyor. Müdahale etmek isteyen gönüllü gruplara da izin verilmiyor güvenlik gerekçesiyle. Bir an önce yangınlara özellikle havadan müdahale edilmeli" dedi.

- Tunceli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nazimiye Mazgirt Ovacık Hozat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title