Haberler

Tunceli'de Okullara Kuru Üzüm Dağıtımı Yapıldı

Tunceli'de öğrencilere kuru meyve tüketim alışkanlığı kazandırılması maksadıyla okullarda kuru üzüm dağıtımı yapıldığı bildirildi.

Tunceli'de öğrencilere kuru meyve tüketim alışkanlığı kazandırılması maksadıyla okullarda kuru üzüm dağıtımı yapıldığı bildirildi.

Tunceli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Toprak Mahsulleri Ofisi ile ortaklaşa yürütülen Okul Öncesi ve Temel Eğitim Birinci Kademe Okullara Kuru Üzüm Dağıtımı Programıyla öğrencilerde kuru meyve tüketim alışkanlığı kazandırılmasının hedeflendiği belirtildi.

Okul Sağlığı Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen anaokulu ve ilkokul öğrencilerine kuru meyve tüketim alışkanlığının kazandırılması ile yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında Tunceli Elif Güntaş İlkokulunda düzenlenen etkinlikte Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Kaya'nın öğrencilere kuru üzümün faydalarından bahsederek, içerdiği vitamin ve minerallerin, sağlıklı ve dengeli beslenmedeki rolünü anlattığı ve öğrencilere 25 gramlık kuru üzüm paketlerinin dağıtımını gerçekleştirdiği kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Toprak Mahsulleri Ofisi Sağlık Bakanlığı Tunceli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title