Haberler

Tunceli'de Mehmetçik İçin Lokma Dağıtıldı

Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan askerler için lokma dağıttı.

Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan askerler için lokma dağıttı.

Tunceli Belediyesi önünde düzenlenen etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Etkinlikte konuşan Sonel, "Canlarını vatan uğruna veren aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Mekanları cennet olsun." dedi.

Ülke uğruna nice şehitler verildiğini belirten Sonel, "Tunceli 4. Komando Tugay Komutanlığımızdan, Hozat 51. Motorlu Piyade Tugayımızdan kahraman Mehmetçiklerimiz şu an Afrin'de aslanlar gibi çarpışıyor. Hep beraber onlara buradan dualarımızı gönderiyoruz. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Kahraman gazilerimiz var. Yüce Rabb'imden onlara şifalar diliyoruz. Yüce Rabb'im, vatanımıza, rengini şehitlerimizin kanlarından alan ay yıldızlı al bayrağımıza, bu birlik ve beraberliğimize göz diken hainlere fırsat vermesin." diye konuştu.

Sonel, güvenlik güçlerinin yanlarında olduklarını vurgulayarak, "Hem Afrin'de hem de yurdumuzun dört bir köşesinde kahramanca, fedakarca görev yapan askerimizden polisimize kadar tüm güvenlik güçlerimizin, Allah yar ve yardımcısı olsun. Dağıtılacak lokmalar da yüce Rabb'in katında kabul buyrulsun. Tunceli'den Afrin'e ve yurdumuzun dört bir yanındaki kahraman Mehmetçiklerimize selam olsun. Allah'a emanet olsunlar." ifadelerini kullandı.

"Cümle şehitlerimizin mekanları cennet ola"

Alevi dedesi Mehmet Halis de, "Uhud'dan, Kerbela'ya, Kerbela'dan Çanakkale'ye, Çanakkale'den Afrin'e cümle şehitlerimizin ruhu şad, mekanları cennet ola." diyerek dua etti.

Sonel, konuşmaların ardından hazırlanan lokmaları vatandaşlara dağıttı.

Etkinliğe, Tunceli Jandarma Bölge Komutan Vekili Tuğgeneral Vedat Çolak, Tunceli Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, Tunceli İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Çanakkale Tunceli Hozat Afrin Politika Güncel Haberler

title