Haberler

Tunceli'de, Kanser Hastası PKK'lı Hükümlü Aysel Doğan'ın Serbest Bırakılması Çağrısı

Tunceli'de bazı siyasi partiler ile sivil toplum örgütleri, Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine 1999 yılında Avrupa'dan gelen 'Barış grubu' olarak nitelendirilen PKK'lılar arasında bulunan ve kanser hastası olduğu belirtilen hükümlü Aysel Doğan'ın serbest bırakılması için ortak basın açıklaması yaptı.

Tunceli'de bazı siyasi partiler ile sivil toplum örgütleri, Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine 1999 yılında Avrupa'dan gelen 'Barış grubu' olarak nitelendirilen PKK'lılar arasında bulunan ve kanser hastası olduğu belirtilen hükümlü Aysel Doğan'ın serbest bırakılması için ortak basın açıklaması yaptı.

Öcalan'ın 1999 yılındaki çağrısı üzerine Avrupa'dan Türkiye'ye gelen barış grubu içerisinde yer alan Aysel Doğan, tutuklanarak 10 yıl cezaevinde kaldıktan sonra 2009 yılında tahliye oldu. Doğan, daha sonra 2011 yılında düzenlenen KCK operasyonunda tutuklanırken örgüt üyeliğinden 12 yıl hapis cezası verildi. Malatya ve Elbistan Cezaevleri'nde bir süre kalan Doğan, daha sonra nakledildiği Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi'nde yumurtalık kanserine yakalandı. Tedavi için sevkedildiği Ankara'da ameliyat olan Doğan, durumu ağır olduğu için tedavisine halen devam edildiği belirtildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan ve aralarında, Tunceli Belediye Başkanı DBP'li Mehmet Ali Bul, yardımcısı Nurhayat Altun, HDP Tunceli Milletvekili adayları Ali Can Önlü, Edibe Şahin ile sivil toplum örgütü üyesi yaklaşık 300 kişi, Aysel Doğan'ın serbest bırakılması için basın açıklaması yaptı. Üzerinde, 'Aysel Doğan tahliye edilsin' yazısı ve Doğan'ın büyük bir portresi bulunan pankartın arkasında toplanan kalabalık adına konuşan İHD Tunceli Şube Başkanı Gürbüz Solmaz, hapisanelerde 228'i ağır olmak üzere toplam 578 hasta tutuklunun bulunduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Hasta mahpuslarla ilgili sorunların başında, hayati tehlikesi olan hastalığa yakalanmış mahpusların hem tedavi edilmeyerek, hem de serbest bırakılmayarak, adeta ölüme terk edilmesi gelmektedir. Bu nedenle yasanın ilgili hükmünün değiştirilerek, hapis cezasının hastalık nedeniyle ertelenmesinin, adli tıp tekelinden çıkarılması gerekmektedir. Hastalıkları nedeniyle hayatını kaybetme riski altında bulunan hükümlüler, daha iyi tedavi koşulları için, yakın ölüm tehlikesi altında bulunanlar vede huzur hakkı kapsamında tahliye edilmelidir." - Tunceli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Öcalan Türkiye Tunceli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Bugün Star TV'de Görümce filmi ekranlara geliyor. Filmin başlamasıyla birlikte izleyiciler, Görümce nerede çekildi? Hangi il ve ilçede çekildi? Görümc ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500

Yorumlar (4)

cem mansuroglu:

baris icin cezaevine gireceklerini bile bile geldiler, develt alip on yil iceri atti, disari ciktilar aradan iki yil gecemeden cemaatin savcilari hakimlari ve gizli polis taniklari ile , sokakta alkis calmaktan, 1 mayista yuruyuse katilmaktan vs bos suclamalarla 18 yil iceri attiniz tekrar bu baris elcisini, , kimin ayibi bu, , medya calisanlari, , olen bizden sizden degil olen bu memleketin fakir halkin cocugu, derdi ceken biziz hep, , baris demeyelim de ne diyelim, suriye mi olsun turkiye, yazik degil mi bize , , haber tag''lerinize bakin bir, hala terorist, bolucu vs vs kim bu insanlar, bu kadar milyon insan nasil terorist olur, tuzunuz mu kuru sizin, , yok mu ilerde askere gidecek bir akrabaniz, benim cok var, siyasilerin kan oyununa gelmeyin, millete yon veriyorunuz, lutfen basin olarak sorumlulugunuzu bilin, Allah icin lutfen

5
0
yanıtYanıtla
PERTEK AĞASI:

GEBERSIN GITISIN KANSER KEMIKLERINI YESIN KEVAŞE KARININ BARIŞ GRUBU DEĞİL O KAN EMICI GRUBU O ALÇAKLAR GRUBUDUR, , ANSNI SATIYIM NE GÜZEL T. C KIMLIGINI YIRTIP ATIP ELINE SILAH ALIP AYAKLANACAKSIN SONRA GIRECEKSIN ELINI KOLUNU SALLAYACAKSIN. . SİZİN ZİHNIYETINIZ YUZUNDEN BUGUN DAHA OLAY NEDIR SIYASET NEDIT BILMEYEN GENCLERIMIZ SURUNUYOR ONLAR KANSER HASTASI DEGIL AMA ONLARINDA ANA BABALARI VAR. . . ONCE O GENÇLERE ÖZGÜRLÜK İŞ AŞ DEYIN ONDAN SONRA . . ENSESI KALIN DAĞ KADROLARINIZI KURTACAKSINIZ TABI ÖNCE GEBERIN GIDIN ULAN . . . ONCE BEYNINI YIKADINIZ TURKIYENIN AYDINLIK GELECEGI OLABILECEK GENCLERIN HESABINI VERIN ONDAN SONA KONUŞUN

1
0
yanıtYanıtla
Kara koçan Mobil-IOS:

Bizlerde ölümü küçülterek yeneceğiz Aysel doğan yalnız deyildir hep yanında olacağız

0
1
yanıtYanıtla
KARPUZCU:

SİZ TAHLİYE DEDİKÇE YÜCE ADALET MÜEBBET VERİR İNŞALLAH

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title