Haberler

Tunceli'de Evde Bakım Hizmetleri

Tunceli Devlet Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren evde bakım hizmetleri birimi, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Tunceli Devlet Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren evde bakım hizmetleri birimi, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Çeşitli nedenlerden dolayı hastaneye ulaşıp sağlık hizmetlerinden faydalanamayan vatandaşlar için oluşturulan birimde yaklaşık 170 hastaya evde bakım hizmeti sunuluyor.

Tunceli Devlet Hastanesi Genel Sekreteri Op. Dr. Nevzat Akdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastane bünyesinde oluşturulan evde bakım hizmetleri birimiyle sağlık hizmetlerini hastaların ayaklarına götürdüklerini söyledi.

Yaklaşık 170 hastaya evde bakım hizmeti sunduklarını ifade eden Akdoğan, şöyle konuştu:

"Hekim arkadaşımız tıbbi değerlendirmelerini yapıp, hastanın tanısını koyup tedavisini planlayıp ilgili branş hekimi ya da hekimleriyle görüşüp gerekli bilgiler doğrultusunda tedavi planını hazırlamaktadır. Her hasta için bir dosya hazırlanmakta ve hastayla ilgili bilgiler bu dosyada yer almaktadır. Hastamızın gerektiğinde evinde gerek duyulduğunda da hastanemizde tedavisi gerçekleştirilmektedir. Evde bakım hizmetleri kapsamında engelli, yatalak ve yaşlı vatandaşlarımıza hizmet vermekteyiz. Birinci basamak koruyucu sağlık, tanı, tedavi, rehabilitasyon ve danışmanlık hizmetleri yürütmekteyiz."

Kaynak: AA / Güncel

Tunceli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title