Haberler

Tunceli'de 40 Çifte Toplu Nikah Kıyıldı

Tunceli'de düzenlenen törende dar gelirli 40 çiftin nikahı kıyıldı.

Tunceli'de düzenlenen törende dar gelirli 40 çiftin nikahı kıyıldı.

Tunceli Valiliği, Tunceli Üniversitesi, İl Müftülüğü, Hacı Bektaşi Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği, Tunceli Cemevi ile Mehir Vakfı'nın organizesinde düzenlenen tören, Atatürk Stadı'nda gerçekleştirildi. Yöresel halk oyunları gösterilerinin sunulmasıyla başlayan programda konuşan Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, "Bu proje gündeme geldiğinde uzun boylu düşündük. Vakfımızı tanıdıktan sonra böyle bir hayırlı işe adım atmayı uygun gördük. Kendilerine bu teşviklerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi. CHP Tunceli milletvekili Kamer Genç ise "Tunceli'de 40 çiftin bir arada evlenmesine katkıda bulunmak ve onların aralarında bulunmak benim için en büyük şeref ve en büyük görev. Görevlerin en iyisi olarak kabul ettiğim için buraya geldim. Bugün burada hayatlarını birleştiren bu güzel kardeşlerimize, evliliklerinin, geleceklerinin parlak olmasını diliyorum. Kendilerinden eli ayağı düzgün, geleceği parlak, laik Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne sahip çıkacak nitelikte bebeklere sahip olmalarını istiyorum. Bu arkadaşlarımızın, gençlerimizin evliliğini sağlayan kurumların hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Dilerim ki bu evlilik sonucunda çok güzel bir aile hayatı, mutlu bir aile hayatı kurulur" diye konuştu. Mehir Vakfı Başkanı Mustafa Özdemir de kuruldukları 1996 yılından bu yana 30'u aşkın şehirde 20 bin gencin evlenmesine vesile olduklarını belirterek, "Burada önemli istatistiki bir bilgi var, şu ana kadar evlendirdiğimiz gençlerimiz içerisinde ikisi hariç boşanma vakası yok. Bu gençlerimizin de hayatının mutlu bir şekilde devam etmesini diliyorum" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Vali Taşkesen, milletvekili Genç, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ ve Mehir Vakfı Başkanı Özdemir, 40 çift adına kıyılan sembolik nikahın şahitliğini yaptı. Taşkesen, çiftlere ömür boyu mutluluklar dileyerek evlilik cüzdanlarını verdi. Taşkesen ve diğer protokol üyeleri, daha sonra çiftleri tek tek kutlayarak, çeşitli hediyeler takdim etti. İlk dansını yapan çiftler, pasta kesti.

Düzenlenen toplu nikah töreninde nikahları kıyılan gençler mutlu olduklarını belirtirken, aileleri de onları yalnız bırakmadı. - TUNCELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tunceli Üniversitesi Mustafa Taşkesen Tunceli Valiliği Mustafa Özdemir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title