Haberler

Tunceli'de 35 köy yolu kardan kapandı, ekili alanlar zarar gördü

TUNCELİ'de dün gece saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 4 ilçeye bağlı 35 köy yolu ulaşıma kapanırken, ekili alanlar zarar gördü.

TUNCELİ'de dün gece saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 4 ilçeye bağlı 35 köy yolu ulaşıma kapanırken, ekili alanlar zarar gördü.

Kent genelinde dün akşam etkili olan sağanak, gece saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Kar yağışı Ovacık, Nazımiye, Pülümür ve Hozat ilçelerinde hayatı olumsuz etkilerken, köylerde tarım arazileri ile bazı meyve ağaçlarının da zarar gördüğü öğrenildi. Dün geceden beri etkisini sürdüren kar yağışı ulaşımda da aksamalara neden oldu. Kar kalınlığının 30 santimetreye ulaştığı 4 ilçede etkili yağışı nedeniyle 35 köy yolu kapandı. İl Özel İdaresi bünyesindeki karla mücadele ekipleri, kardan kapanan 35 köy yolunun ulaşıma açılması için çalışma başlattı.

Hozat ilçesine bağlı Çığırlı köyünde yaşanan olumsuz hava şartları hayvanları da etkiledi. Köy sakinlerinden Nihat Yıldız, kar yağışı nedeniyle hayvanlarını dışarı çıkaramadığını ifade ederek, "Hayvanlarımızın çoğu yavrulamış. Beslenmeleri sütle yapılması gerekiyor. Bu mevsimde dışarıda yeşil ot yemeleri gerek. Ama kar her yeri kapattı" dedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Pülümür Ovacık Hozat Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title