Haberler

Tunçbilek'te Hafızlık İcazet Merasimi

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde, hafızlık eğitimini tamamlayan 30 ile 55 yaşları arasındaki 6 kadına belgeleri takdim edildi.

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, hafızlık eğitimini tamamlayan 30 ile 55 yaşları arasındaki 6 kadına belgeleri takdim edildi.

Tunçbilek beldesinde Tavşanlı Müftülüğüne bağlı Kur'an kursunda hafızlık eğitimini başarıyla tamamlayan Necla Uyar (55), Rukiye Uyar (47), Halime Sağlam (46), Mürvet Kırmızı(46), Seval Meydan (41) ve Fikriye Duyum (31) için Garp Linyit İşletmesi'ne ait salonda "Hafızlık İcazet Merasimi" gerçekleştirildi.

Tavşanlı İlçe Müftüsü Hüseyin Aksoy, burada yaptığı konuşmada, 6 kadının ilerleyen yaşlarına rağmen Kur'an-ı Kerim'i ezberlemelerinin takdir edilmesi gereken bir davranış olduğunu dile getirerek, Allah ve Kur'an aşkının hiçbir engel tanımadığını söyledi.

Müftü Aksoy, şöyle konuştu, "Her şey bir aşk la bir muhabbetle başlıyor, yaradılış da öyle bir işe başlayış da öyle. İşin içine Allah aşkı, Resulullah aşkı, Kur'an aşkı girince bir başka oluyor. Tabi bu kardeşlerimiz yürekleri kıpır kıpır, işte o muhabbet bizi bambaşka ediyor ve o muhabbet başarıya, hedefe ulaşmada bizim için en büyük destek oluyor. İlmin yaşı yok, beşikten mezara ilim denilmiş biz bunu biliyoruz. Gençlerimize yavrularımıza bunun anlamda önem vermemiz gerektiğini asla aklımızdan çıkartmayalım. Tavşanlı'mızda da projeler başladı. İmam hatip ortaokullarında artık bu hafızlık eğitimi başladı. Burada yeni hafızlar ve Hafizeler yetişiyor yetişecek de inşallah. Bunlar senin, benim, bizim, hepimizin desteğiyle olacak. ve bu yapıldığı taktirde geleceğimiz emin ellerde olacak."

Daha sonra hafızlığını tamamlayan kadınlara, belgeleri takdim verildi.

Törene Tunçbilek Belediye Başkanı Agah Aşkın, Tavşanlı Müftüsü Hüseyin Aksoy, Tavşanlı Belediye Başkan Yardımcısı Ali Özden, Tavşanlı eski müftülerinden Mecit Amil, protokol mensupları ve çok sayıda davetli katıldı. (Tİ -EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Aksoy Tunçbilek Tavşanlı Kütahya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title