Haberler

Tuncay Güney 29 Yaşında Emekli Olmuş

Verdiği İfadeler ile Ergenekon Davasına Yön Veren Tuncay Güney'in 29 Yaşında Emekli Sandığı'ndan Emekli Olduğu Ortaya Çıktı.

Yasemin Güneri bildiriyor- İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden Ergenekon davasında ilginç gelişmeler yaşandı. Tutuklu sanıklardan Vedat Yenerer'in avukatı Vural Ergül, Mahkeme Başkanlığı'na iki sayfalık bir yazı yazarak bazı taleplerde bulundu.

Ergül, sunduğu yazıda; Tuncay Güney'in 398. klasörün 167. sayfasında yer alan nüfus kayıt örneğinde "T.C. Emekli Sandığı kurumundan maaş almakta" olduğunun yazıldığını belirterek, "Tuncay Güney 25 Ağustos 1972 tarihinde doğmuştur. Yaptığımız araştırmalarda Tuncay Güney'in herhangi bir surette bir kamu kurumunda çalışması yoktur. Bu halde emekli olabilmesi imkansızdır. Üstelik şüpheli Tuncay Güney, iltica etmek için Kanada'ya kaçtığı 2001 yılında henüz 29 yaşında idi. Emekli Sandığı ve sair ilgili mevzuat hükümlerine göre bir kamu çalışanı bile olsa hiç kimse 29 yaşında emekli olamaz" dedi.

Ergül, Güney'in gazi, özürlü ya da yetim aylığı almadığını da yaptığı araştırmalarda açıklığa kavuşturduğunu belirterek şunları belirtti:

"Zaten 29 yaşında herhangi bir kimsenin yetim aylığı alması da olası değildir. Daha önce de kamuoyuna birçok kez yansıdığı üzere MİT çalışanları ile ad ve soyadları devletçe gizlenen kişilerin sosyal sigorta kayıtları gizlenmektedir. Bilindiği üzere bu gizli çalışanlara ilişkin emeklilik işlemleri özel kuryeler ile yapılmaktadır. Gizli kişilere ilişkin bilgiler yalnızca bilgileri getiren ve işleyen görevlilerce bilinmektedir. Güney'in öğrenimi nedeniyle babasından yetim maaş alabilecek olsa bile bu maaşı en çok 1990 yılına dek alabilecekti. Emekli Sandığı'ndan yazı yazılarak kendisine yapılan ödemelere ilişkin bilgi istenilmesi ile Emekli Sandığı'ndan Güney'e ait dosyanın örneğinin gönderilmesini talep ediyoruz."

Ergül, Mahkeme heyetinden aynı zamanda Güney'in 2001 yılından bu yana Türkiye'ye giriş çıkış yapılıp yapılmadığının da sorulmasını istedi. Ergül, Mahkeme Başkanlığı'na Güney'in ikametgah adres bilgilerini de sundu. (ANKA)

(YG/TT/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title