Haberler

Tunca Nehri'nin Debisinin Artması

Debi yükselmeye devam ediyor Edirne Belediyesi ekipleri köprü gözlerinin kapanmaması için nehirde iş makineleriyle çalışma yapıyor.

Tunca Nehri'nin akşam saatlerinde başlayan debisindeki yükseliş devam ediyor.

Sağanağın ve nehri besleyen derelerin etkisiyle su seviyesi akşam saatlerinde 4 kat artan nehirde taşma sınırına ulaşulmıştı. Son dört saatte 20 metreküp/saniye artan debi, 175 metreküp/saniye seviyesine çıktı.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı er meydanının bulunduğu alana geçişinin de sağlandığı Fatih Köprüsü'nün kenarlarına güvenlik bandı çekildi. Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri debinin yükselişini aralıklarla kontrol ediyor.

Edirne Belediyesi ekipleri ise söz konusu köprünün altından su akışında aksama yaşanmaması için iş makineleriyle çalışma yapıyor. Ekipler, köprünün gözlerinin kapanmaması için suyun taşıdığı kütük ve odun parçalarını temizliyor.

Ayrıca belediye kanalizasyon ekibi de Sarayiçi mevkisinde er meydanı yakınındaki yağmur dranaj ızgaralarından vidanjör yardımıyla çektiği suyu nehre boşaltıyor. Çalışmaları denetleyen ve zaman zaman nehrin seviyesini gözleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ekipleri koordine ediyor.

Nehrin taşması halinde Sarayiçi Adası'na ulaşımı sağlayan iki köprüden biri olan Fatih Köprüsü trafiğe kapatılacak. Yarın başlayacak 653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için ulaşım Kanuni Köprüsü'nden sağlanacak. - Edirne

Kaynak: AA / Yerel

Edirne Belediyesi Tunca Nehri Kırkpınar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title