Haberler

Tunca Nehri'nde 'Turuncu' Alarm Devam Ediyor

Edirne’de etkili olan yağmur ve kar sularının erimesiyle birlikte Tunca Nehri’nin debisi yükselerek ‘turuncu’ alarm duruma geçti.

Edirne'de etkili olan yağmur ve kar sularının erimesiyle birlikte Tunca Nehri'nin debisi yükselerek 'turuncu' alarm duruma geçti. Nehrin taşması sonucu tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Er Meydanı sular altında kaldı.

Tunca Nehri'nde debinin dün 174 metreküp/saniye seviyelere yükselmesi ile beraber 'turuncu' alarm verildi. Yaklaşık bir haftadır belirli oranlarda artış gösteren nehir debisi bugün saat 10.00 itibariyle Değirmenyeni ölçüm istasyonunda 165 metreküp/saniye olarak ölçülerek düşüşe geçse de bölgede 'turuncu' alarm durumu devam ediyor.

Polis ekiplerinin, tarihi Kanuni, Fatih ve Saraçhane Köprüleri'nin yaya ve araç trafiğine kapatmasına rağmen, uyarılara aldırış etmeyen bazı araç sürücüleri canlarını hiçe sayarak taş köprülerden geçmeye çalıştı.

Meriç Nehri'nde su seviyesi artıyor

Trakya Bölgesi'nde ve Balkanlarda etkili olan yağışların ardından Meriç Nehri'nin debisi de bu yıl ilk kez merkez bölgesinde 730 metreküp/saniye rakamlarına yükseldi. Geçmiş dönemlerde yapılan nehir yatağı temizleme çalışmaları ve sedde çalışmaları sayesinde Meriç Köprüsü civarında herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken, İpsala ilçesinde bulunan ölçüm istasyonunda nehir debisi bin 190 metreküp/saniye rakamlarına yükselerek, hem bölgeyi hem de ekili tarım arazilerini tehdit etmeye başladı. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tunca Nehri Kırkpınar Meriç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title