Haberler

Tunca Kenarında Kakava Kutlaması

EDİRNE'de baharın habercisi olarak kabul edilen Hıdrellez (Kakava) şenliklerinin ikinci gününde, Romanlar ile kente gelen yerli ve yabancı binlerce kişi Sarayiçi'nde Tunca Nehri kıyısında davul zurna eşliğinde göbek attı.

EDİRNE'de baharın habercisi olarak kabul edilen Hıdrellez (Kakava) şenliklerinin ikinci gününde, Romanlar ile kente gelen yerli ve yabancı binlerce kişi Sarayiçi'nde Tunca Nehri kıyısında davul zurna eşliğinde göbek attı. Kimileri nehir suyu ile yüzlerini yıkayıp dilek tutarken, kimileri de dileklerini yazdıkları kağıtları suya bıraktı. Eğlence, güneş doğana kadar sürdü.

Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nin yapıldığı Sarayiçi'ndeki Tunca Nehri kıyısı, saat 04.30'ten itibaren festival alanına döndü. Şehre tur şirketleriyle gelen binlerce kişi, Tunca Nehri kenarında baharın gelişi olan Hıdrellez'i kutladı. Nehir kenarına gelenler Romanlarla birlikte davul- zurna eşliğinde göbek atarak gönüllerince eğlendi. İstanbul'dan ilk kez kakava şenliklerini izlemek için geldiğini söyleyen Aynur Yılmaz, "Akşam ateş yakıldı, üzerinden atladık. Sonra Romanlar'la birlikte göbek attık. Sabahın erken saatlerinde buraya geldik. Kağıtlara dileklerimizi yazarak nehre attık. Çok keyifliydi" dedi.

Evlilik çağında gelen Roman genç kızlar nehir kenarına üzerlerine giydikleri renkli kıyafetlerle oynayarak baharın gelişini kutladı. Tunca nehri kenarındaki etkinliklere katılanlar ise getirdikleri kağıtlara dileklerini yazıp nehre attı, bereket ve baharın gelişinin müjdecisi olan ağaçlardan yeşil dallar koparıp evlerinin kapılarına asıldı. Bazıları da dilek kağıtlarını da kurdele ile 'dilek ağacına' bağladı. Edirne Belediyesi görevlileri de Tunca Nehri'ne üzerinde 'barış, dostluk, bereket' yazılı çiçek bıraktı. Şenlikler güneşin doğduğu saate kadar davul zurna eşliğindeki eğlenceyle sürdü. - Edirne

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tunca Nehri Kırkpınar Hıdrellez Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title