Haberler

Tuna: "Tortek, Türkiye Genelinde Adından Söz Ettiren Çok Özellikli Bir Proje"

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kursu’nun (TORTEK) bilginin paylaşıldığı bir merkez olduğunu vurgulayarak, “TORTEK, artık sadece Mersin özelinde değil, Türkiye genelinde de adından sıkça söz ettiren çok özellikli bir...

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kursu'nun (TORTEK) bilginin paylaşıldığı bir merkez olduğunu vurgulayarak, "TORTEK, artık sadece Mersin özelinde değil, Türkiye genelinde de adından sıkça söz ettiren çok özellikli bir projedir" dedi.

Başkan Tuna, TORTEK'in Osmaniye ve Tozkoparan Mahallelerindeki kurs merkezlerini ziyaret ederek, kursiyerlerle bir araya geldi. Kurs merkezlerinde, takı tasarım, ahşap boyama, ev mefruşatı, sanayi makinaları, iğne oyası, gümüş takı işlemeciliği, güzellik uzmanlığı ve kuaförlük branşında eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği, göz nuru ürünleri ile çalışmalarını inceleyen Tuna, Osmaniye Kurs Merkezindeki kurslara katılan kursiyer annelerin 3-6 yaş grubundaki çocuklarına yönelik açtıkları kreşi de ziyaret ederek çocuklarla buluştu.

"TORTEK, artık sadece Mersin özelinde değil, Türkiye genelinde de adından sıkça söz ettiren çok özellikli bir projedir" diyen Tuna, projede bugün geldikleri son noktayı ve amaçlarını anlattı. TORTEK kapsamında 62 mesleki eğitim sınıfında, 24 branşta eğitimler verildiğini belirten Tuna, bugüne kadar 17 bin kişinin bu kurslar sayesinde meslek sahibi olduğunu kaydetti. Tuna, "İlk göz ağrımız olan TORTEK projemiz, 2005 yılında başlattığımız ve en çok övündüğümüz projelerimizden bir tanesi olmuştur. Usta öğreticilerimizin nezaretinde el becerilerini eğitim ile bütünleştiren kursiyerlerimiz, ürettikleri ürünleri satarak da aile ekonomilerine katkıda bulunmaktadır. Biz de Toroslar Belediyesi olarak kursiyerlerimizin önünü açmak adına ilçemizde çeşitli noktalarda satış merkezleri oluşturduk ve bununla ilgili zeminler de hazırlıyoruz. Böylelikle TORTEK'te üreten elleri oluşturmanın da mutluluğunu yaşamaktayız. Bilgi paylaşıldıkça güzelleşir. TORTEK, bilginin paylaşıldığı bir merkezdir. TORTEK, el sanatlarından spora kadar her branşta verilen eğitimlerin yanı sıra birbirlerini hiç tanımayan insanların kaynaşıp dostluklar kurulmasına vesile olan bir yapı haline de geldi" ifadelerini kullandı.

Ülke ekonomisinin kurtuluşunun reçetesinin üretimden geçtiğine işaret eden Tuna, "Belediye olarak inadına üretim diyoruz. Göreve geldiğimiz 13 yılda hayata geçirdiğimiz proje ve yatırımlarla ilçemizi Mersin'in parlayan yıldızı yaptık. Toroslar, şu anda herkesin yaşam yeri olarak seçtiği merkez ilçeler arasında en büyük ilçe konumuna gelmiştir. 5 binlik imar planlarımızı da yaptığımız zaman Gözne yolu aksına doğru şehrimizde çok daha güzel gelişmeler olacaktır" diye konuştu.

Ev mefruşatı kurs hocası Saime Meydan da Başkan Tuna'nın her zaman yanlarında olduğunu belirterek, "Biz kocaman bir TORTEK ailesi olduk. Düzenlediğimiz bu sohbet toplantılarımız da geleneksel hale geldi. Başkanımız bizim her zaman yanımızda oldu. Kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.

Kursiyer kadınlar ise evde oturmak yerine bu kurslara katılarak meslek öğrendiklerini dile getirerek, Tuna'ya teşekkür etti. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hamit Tuna Toroslar Türkiye Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title